Ν. Αναστασιάδης: Η Κύπρος χρειαζόταν δραστικές μεταρρυθμίσεις

Το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου περιείχε «σκληρούς» όρους, όμως έδωσε τη δυνατότητα στη χώρα να κάνει απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας στο CNBC.

Όπως χαρακτηριστικά είπε οι αυστηροί όρους του πακέτου διάσωσης σήμαιναν ότι έγιναν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα, τη δημοσιονομική

πολιτική και τις κρατικές επιχειρήσεις έγιναν, αντί να τα «μπλοκάρει» το κοινοβούλιο.

«Η Κύπρος χρειαζόταν δραστικές μεταρρυθμίσεις .... Ήταν υποχρέωσή μας να αντιμετωπίσουμε την κρίση» ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

«Έχουμε διαψεύσει όλες τις αρνητικές προβλέψεις, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία του κράτους μας, αλλά και του τραπεζικού τομέα» πρόσθεσε.

Σε μελλοντικές οικονομικές κρίσεις, οι χώρες θα πρέπει να επικεντρωθούν στις μεταρρυθμίσεις που περιορίζουν τις κρατικές υπερβολές χωρίς να βλάπτουν τα κατώτερα μέλη της κοινωνίας, υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης και τόνισε ότι «οι αυστηρές πολιτικές λιτότητας δεν βοηθούν, αν αγνοούμε την κοινωνική συνοχή ή τις επιπτώσεις σε ευάλωτες ομάδες».

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος κατάφερε αυτή την βδομάδα να βγει από το τριετές πρόγραμμα διάσωσης ύψους 10 δισ. ευρώ που έλαβε.

Keywords
Τυχαία Θέματα