Σε χαμηλό εβδομάδας ο χρυσός ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ

Σε χαμηλό εβδομάδας κινείται ο χρυσός την Πέμπτη, καθώς το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, εν μέσω προσδοκιών για νέα χαλάρωση της πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη σημερινή συνεδρίαση.

Το ευρώ υποχώρησε νωρίτερα στο 1,0963 έναντι του δολαρίου, έχοντας ενισχυθεί έως το 1,1034 την Τετάρτη. Οι αγορές προσδοκούν ότι η ΕΚΤ θα μειώσει περαιτέρω σε αρνητικό

έδαφος τα επιτόκιά της αλλά και να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και τίτλων.

Το δολάριο ενισχύεται κατά 0,25% έναντι των έξι υπόλοιπων «σκληρών» νομισμάτων. Η άνοδος αυτή βαραίνει την τιμή του χρυσού καθώς το πολύτιμο μέταλλο εμφανίζεται ως εναλλακτική αγορά για τους επενδυτές όταν το δολάριο κινείται χαμηλότερα ενώ παράλληλα καθιστά πιο ακριβά τα εμπορεύματα.

Η τιμή του χρυσού για παράδοση Απριλίου υποχώρησε κατά 86% ή 10,8 δολάρια στα 1.246 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει έως τα 1.245 δολάρια.

Η τιμή του χρυσού έχει δεχτεί σημαντική στήριξη τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed δεν θα αυξήσει σύντομα τα επιτόκια.

Το πολύτιμο μέταλλο βρέθηκε σε υψηλό 13 μηνών την Παρασκευή, στα 1.280 δολάρια, μετά τα ισχυρά στοιχεία εργασίας στις ΗΠΑ. Από την αρχή του χρόνου ο χρυσός έχει ενισχυθεί κατά 17% καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε αυτόν ως επενδυτικό καταφύγιο εν μέσω των αναταραχών και της έντονης μεταβλητότητας στις χρηματαγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα