Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η αγορά στις 550 μονάδες

Χωρίς κατεύθυνση κινείται το χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το μοτίβο της Ευρώπης, καθώς traders και επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις του κεντρικού τραπεζίτη, Μάριο Ντράγκι, για την πορεία της νομισματικής πολιτικής στην Ευρώπη.

Η αγορά κινείται με εναλλαγές προσήμων το πρώτο μισάωρο δίχως τζίρο και ικανούς αγοραστές.

Στο μεταξύ, και στο εσωτερικό «μέτωπο» όλα παραμένουν ρευστά, αφού παρά την έλευση του κουαρτέτου, δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια θετική εξέλιξη σε κάποιο φλέγον ζήτημα, όπως το ασφαλιστικό. Αν

μη τι άλλο, η πρώτη εικόνα δείχνει ότι δεν υπάρχει ακόμα σύγκλιση για την εθνική σύνταξη, τις εισφορές, τις επικουρικές και τα ποσοστά αναπλήρωσης.

Σε κάθε περίπτωση κρισιμότερη θεωρείται η σύσκεψη που θα έχουν το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αναπληρωτής υπουργός κύριος Γιώργος Χουλιαράκης, με τους επικεφαλής του κουαρτέτου για τα δημοσιονομικά. Από τις αποφάσεις για το θέμα αυτό θα κριθεί αν και κατά πόσον είναι έτοιμοι ΔΝΤ και Ευρωπαίοι δανειστές να βάλουν «νερό στο κρασί τους» ώστε οι μεν πρώτοι να χαλαρώσουν τις πιέσεις για πρωτογενή πλεονάσματα έως 3,5% του ΑΕΠ, ενώ οι δεύτεροι να προσφέρουν μία «γενναία» ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου «να βγαίνουν τα νούμερα» και να μπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ελληνικό Πρόγραμμα, χωρίς να απαιτηθούν και άλλα νέα μέτρα ύψους 7,2-9 δισ. ευρώ.

Στις 552 μονάδες βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης χάνοντας 0,01%, ενω ο Δείκτης ftse25 κινείται στις 149,5 μονάδες με πτώση 0,29%.

Πτώση 0,45% για την Εθνική Τράπεζα στα 0,221 ευρώ και 2,9 εκατ. τεμάχια. Με πτώση 0,57% η Alpha Bank στα 1,72 ευρώ. Άνοδος 2,63% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,156 ευρώ. Αμετάβλητη η Eurobank στα 0,697 ευρώ.
Πτώση 1,32% για τον Οπαπ στα 6,32 ευρώ. Με πτώση 0,25% ο ΟΤΕ στα 7,88 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα