ΟΛΠ: Ενέκρινε το ΔΣ τη σύγκληση της έκτακτης ΓΣ για την ιδιωτικοποίηση

Σε τρεις εβδομάδες θα γίνει εκτός απροόπτου η αλλαγή του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς που ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο να επιταχύνει την ολοκλήρωση της πώλησης του 67% της εισηγμένης. Η αλλαγή θα γίνει σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του, που θα συγκληθεί την 1η Απριλίου, όπως αποφάσισε την Τετάρτη το ΔΣ του ΟΛΠ σε μία συνεδρίαση με εντάσεις.

Την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για έκτακτη ΓΣ καταψήφισε ο αναπλ. διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ

Στ. Κυραμαργιός, ο οποίος θεωρείται πολέμιος της ιδιωτικοποίησης, ο οποίος φέρεται να έθεσε και θέμα νομιμότητας της σύγκλησης του χθεσινού ΔΣ.

Από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ απείχε της ψηφοφορίας ο Στ. Κοιλάκος, ενώ τρία μέλη του ΔΣ, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των εργαζομένων, φέρονται να διαφώνησαν ως προς το χ΄ρο που θα πραγματοποιηθεί τελική η ΓΣ. Αυτός θα είναι το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza.

Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα που θα συζητηθεί την 1η Απριλίου είναι η παροχή έγκρισης της ΓΣ αναφορικά με το πλαίσιο διακανονισμών και ρυθμίσεων ανεξόφλητων οφειλών προς την Εταιρεία, επιχειρήσεων δραστηριοποιούμενων εντός της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης». Ζήτημα που αφορά δεκάδες εταιρείες αλλά και τον ΟΛΠ που έχει απαιτήσεις της τάξης των 3,67 εκατ. ευρώ από αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα