Μεικτά πρόσημα στην Ασία - Απώλειες για τις μετοχές παιγνίων

Μεικτά πρόσημα και αντίθετες κατευθύνσεις κυριάρχησαν στις ασιατικές αγορές την Παρασκευή, με τις μετοχές παιγνίων να καταγράφουν πτώση ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή της Ν. Κορέας για την αποπομπή της προέδρου Park Geun-hye.

Το νοτιοκορεάτικο χρηματιστήριο κινήθηκε σταθεροποιητικά περιμένοντας τις εξελίξεις, ενώ το κορεατικό γουόν ενισχύθηκε από τα πρωινά χαμηλά ημέρας στο 1.168 έναντι του δολαρίου.

«Μια γρήγορη επίλυση του θέματος και μια νέα ηγεσία

είναι το καλύτερο σενάριο ώστε να ξεπεράσουμε την πολιτική κρίση και να επαναφέρουμε την προσοχή μας στην ανάγκη αναζωογόνησης της οικονομίας» σχολιάζει ο Liam Martin της FTI Consulting.

Αντίθετα, με άνοδο άνω του 1% κινήθηκε ο ιαπωνικός Nikkei, καταγράφοντας τετραήμερο ανοδικό σερί.

Ο αυστραλιανός δείκτης κατέγραψε ήπια κέρδη, χάρη στην άνοδο του ενεργειακού δείκτη και του τραπεζικού δείκτη.

Μεικτά πρόσημα στις κινεζικές μετοχές, απώλειες για τον δείκτη του Χονγκ Κονγκ, με τις μετοχές παιγνίων να καταγράφουν «βουτιά» μετά τις πληροφορίες ότι το Πεκίνο ετοιμάζεται να «χτυπήσει» τα καζίνο του Μακάου ώστε να περιορίσει τις εκροές κεφαλαίων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Αρχές περιορίζουν τις συναλλαγές καρτών με τα κινεζικά ΑΤΜ.

Ενδεικτικά, η Wynn Macau υποχώρησε κατά 7,52%, η Sands China υποχώρησε κατά 8%, η Galaxy Entertainment κατέγραψε πτώση 7,3%, η SJM Holdings υποχώρησε κατά 6,65% και η Melco International Development κατά 9,7%.

Η αυστραλιανή Crown Resorts υποχώρησε κατά 5,32%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου στο $1,06 μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική.

Το δολάριο, σε γενικές γραμμές, παρέμεινε ισχυρό, με τον αντίστοιχο δείκτη να κινείται στις 101,14 μονάδες. Το γεν κινήθηκε στα 114,39 έναντι του δολαρίου ενώ το αυστραλιανό δολάριο διαμορφώθηκε στο $0,7465.

Στην αγορά πετρελαίου, οι τιμές έκλεισαν πάνω από τα 50 δολάρια στη Wall Street ενόψει της συνάντησης των μελών του OPEC στη Βιέννη.

Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύθηκε κατά 0,57% στα 51,13 δολάρια έχοντας καταγράψει άνοδο 2,2% στη Wall Street και η τιμή του Brent ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 54 δολάρια μετά από άνοδο 1,7% στη Wall Street.

Keywords
Τυχαία Θέματα