Περιθώριο 5 ετών για να προσαρμοστούν στη μετα - Brexit εποχή ζητούν οι τράπεζες από τη Μέι

Την υπαγωγή τους στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για πέντε χρόνια μετά το Brexit ζητούν από την κυβέρνηση οι βρετανικές τράπεζες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, που επικαλείται επίσημο έγγραφο που εστάλη στο υπ. Οικονομικών, οι μεγάλοι διεθνείς τραπεζικοί όμιλοι της Βρετανίας, ζητούν ένα περιθώριο πέντε ετών να προσαρμοστούν ενώ το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την υπαγωγή τους στη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η βρετανική κυβέρνηση

είναι ακόμα διχασμένη σχετικά με το κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος για τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες ή θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα «σκληρό» Brexit. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη απάντηση για το έγγραφο, σχολιάζει το Reuters.

Οι τράπεζες πάντως προειδοποιούν ότι το πιθανό σοκ από μια απότομη αλλαγή θα είναι μεγαλύτερο σε σχέση με μια πιο ομαλή μετάβαση.

Αν δεν υπάρξει μια περίοδος μετάβασης κάποιες τράπεζες ίσως δυσκολευτούν να μεταφέρουν τις ευρωπαϊκές δραστηριότητές τους στη Βρετανία και να χρειαστεί να κλείσουν τις θυγατρικές τους άμεσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα