Ιωάννης Καλλιάς (TÜV): Ηγετική παρουσία στον χώρο των πιστοποιήσεων

Η επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, με επενδύσεις στους κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, ο αγροδιατροφικός τομέας, η ενέργεια και τα logistics, θα αποτελέσει τον κύριο πυλώνα ανάπτυξης της TÜV Austria Hellas. Επιπρόσθετα, η εταιρεία θα επικεντρωθεί

και στον κλάδο της εκπαίδευσης μέσω της TÜV Austria Academy καθώς και της πιστοποίησης επαγγελματιών, έναν τομέα που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

Η TÜV Austria Hellas έχει σήμερα ηγετική παρουσία, εκτός της Ελλάδας, και σε άλλες εννέα χώρες στη λεκάνη της Μεσογείου και στη Μέση Ανατολή. Χαρακτηριστικό είναι ότι την τελευταία τετραετία πέτυχε αύξηση 57% στα συνολικά της έσοδα, καταγράφοντας την πιο ισχυρή αύξηση πωλήσεων σε όλο τον κλάδο της επιθεώρησης και πιστοποίησης στην Ελλάδα. Βασικοί άξονες της αναπτυξιακής της πορείας είναι οι δραστηριότητες της πιστοποίησης συστημάτων διαχείρισης και προϊόντων (αύξηση 59%), της εκπαίδευσης (αύξηση 72%), των υπηρεσιών στους βιομηχανικούς ελέγχους (αύξηση 39%), στις εγκρίσεις τύπου οχημάτων (αύξηση 73%) και στα ανυψωτικά μηχανήματα (αύξηση 67%).

«Δυστυχώς η χώρα μας είναι από τους ουραγούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην πραγματική εφαρμογή των απαιτήσεων για την εποπτεία και τον έλεγχο της αγοράς βάσει του ευρωπαϊκού κανονισμού 765/2008», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Καλλιάς.

Ενα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι περίπου 400.000 εγκατεστημένοι ανελκυστήρες σε όλη τη χώρα. Το στέλεχος της TÜV Austria Hellas επισημαίνει ότι παρόλο που υπάρχει νομοθετική υποχρέωση για περιοδικό έλεγχο της ασφάλειας λειτουργίας τους από κατάλληλα διαπιστευμένους οργανισμούς ελέγχου και πιστοποίησης, μόνο ένα 25% των συνολικά εγκαταστημένων ανελκυστήρων έχει περάσει με επιτυχία περιοδικό έλεγχο ασφάλειας. «Την ίδια στιγμή, κάθε χρονιά καταγράφονται έως και 10 θανατηφόρα δυστυχήματα ή ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό από τη χρήση των ανελκυστήρων στη χώρα μας», δηλώνει ο κ. Καλλιάς, αναφερόμενος στην αδυναμία της Πολιτείας να εποπτεύσει την αγορά.

Επενδύοντας αδιάλειπτα σε νέες υπηρεσίες και προϊόντα πιστοποίησης, η TÜV Austria Hellas παρέχει το πιο ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών για τους επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού, με στόχο τη συνολική ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Οπως αναφέρει ο κ. Καλλιάς, το τελευταίο διάστημα η TÜV Austria Hellas συνεχίζει να πρωτοπορεί βάζοντας σε εφαρμογή το ιδιωτικό πρότυπο πιστοποίησης-πρωτόκολλο για τις επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ (ΕΕΘΣ) «Water Sports Certified Quality».

Είναι το αποτέλεσμα μιας πολύμηνης προσπάθειας στην οποία έμπρακτα συνέβαλαν επαγγελματίες προερχόμενοι από τις ΕΕΘΣ, έμπειροι σύμβουλοι επιχειρήσεων, το μη κερδοσκοπικό σωματείο Safe Water Sports, στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Τεχνικής Επιτροπής της Διεύθυνσης Πιστοποίησης Συστημάτων της TÜV Austria Hellas. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω πρότυπο είναι το πρώτο παρόμοιο που εκδίδεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και η εταιρεία φιλοδοξεί να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την ασφάλεια στα θαλάσσια σπορ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Παράλληλα, στον αγροδιατροφικό τομέα η TÜV Austria Hellas διαθέτει το πιο πλήρες πορτοφόλι υπηρεσιών για έναν κατεξοχήν δυναμικό και εξαγωγικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Τέλος, στον τομέα της ενέργειας, συμμετέχει παρέχοντας υπηρεσίες ελέγχου, επιθεώρησης και πιστοποίησης στα σημαντικότερα έργα ενέργειας που υλοποιούνται σήμερα στη χώρα μας με ορόσημα τα έργα του Trans Adriatic Pipeline (ΤΑΡ) σε Ελλάδα και Αλβανία, τον εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. στο νησί της Ρεβυθούσας, καθώς και την επέκταση αυτών με κατασκευή νέας δεξαμενής 95.000 κυβικών μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα