Κώστας Γεράρδος (Πλαίσιο): Επενδύει στους ανθρώπους της

Είναι ένας όμιλος που προσλαμβάνει όταν άλλοι απολύουν. Μόνο πέρυσι πρόσθεσε άλλα 80 άτομα προσωπικό, φτάνοντας τους 1.200 εργαζόμενους. Το 2016 για την Πλαίσιο ήταν ξεκάθαρα μία πολύ καλή χρονιά, αφού έκλεισε με αύξηση των πωλήσεων και των μεριδίων της, γεγονός που επιβεβαιώνει άλλη μία φορά την εμπιστοσύνη και την προτίμηση των καταναλωτών στην εταιρεία και στην προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια (και

τα 48 χρόνια ζωής και λειτουργίας της!), ειδικά αν σκεφτεί κανείς τις δυσκολίες που περνάει η αγορά.

Οπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κώστας Γεράρδος, «βασική μας προτεραιότητα ήταν πάντα και παραμένει η επένδυση που κάνουμε στους ανθρώπους του Πλαισίου, καθώς η εμπειρία που απολαμβάνει ένας επισκέπτης στα καταστήματά μας οφείλεται κάθε φορά σε καθέναν από εμάς. Αν λοιπόν οι δικοί μας άνθρωποι είναι γεμάτοι γνώση και διάθεση να βοηθήσουν, ο καταναλωτής θα απολαύσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Με απλά λόγια, όλοι μας μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος και κέφι γι' αυτό που κάνουμε. Φέτος συμμετείχαμε για πρώτη φορά στο Great Place to Work και οι άνθρωποί μας μάς ανέδειξαν στις 10 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό κλίμα στην Ελλάδα, κάτι που για μας είναι το σημαντικότερο βραβείο μέχρι σήμερα».

Με δεδομένο ότι η τεχνολογία είναι το βασικό συστατικό στο DNA του Πλαισίου, η δεύτερη πτυχή της φιλοσοφίας του είναι να μοιράζεται κάθε νέα τεχνολογία που παρουσιάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο πρώτο με το ελληνικό κοινό. Τόσο το 2016 όσο και φέτος, λοιπόν, έφερε ό,τι πιο πρωτοποριακό (παιχνίδια STEM, ρομποτική και πάρκα εικονικής πραγματικότητας) και το σύστησε στους επισκέπτες του πρώτο, με απώτερο σκοπό να γνωρίσουν όλοι τα οφέλη που η τεχνολογία μπορεί να φέρει στην καθημερινότητα, αναβαθμίζοντας το επίπεδο της ζωής μας. Η τεχνολογία, άλλωστε, είναι στα καλύτερά της όταν μπορούμε να την απολαμβάνουμε όλοι.

Τρίτον, η εταιρεία συνεχίζει να υπηρετεί πιστά το δικό της μότο όλα αυτά τα χρόνια «το κατάλληλο προϊόν στην καλύτερη τιμή», διευρύνοντας την γκάμα με προϊόντα που ενσωματώνουν κορυφαίες τεχνολογίες, καλύπτουν κάθε ανάγκη, αλλά παράλληλα είναι και προσιτά σε όλους. Αν προσθέσουμε το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό και την αμεσότητα στην τεχνική υποστήριξη, τότε μπορεί κανείς να καταλάβει ότι στο Πλαίσιο καθένας βρίσκει λύση σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Ενας ακόμα βασικός πυλώνας της στρατηγικής του είναι η σταθερότητα και η ευελιξία στη διαχείριση των επενδύσεων και στην περίοδο της κρίσης, όπου η εταιρεία προχώρησε με προσεκτικά βήματα που είχαν ως αποτέλεσμα να μπορέσει να κρατήσει τους μισθούς στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια και να μην προβεί σε περικοπές και μαζικές απολύσεις. Τέλος, βασικό επίσης κομμάτι της στρατηγικής είναι η προετοιμασία για το μέλλον με ενέργειες και επενδύσεις σε προϊόντα και εργαλεία που στόχο έχουν την ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτή και την κάλυψη κάθε ανάγκης του.

Το 2016 η Πλαίσιο Computers πέτυχε αύξηση των πωλήσεων του ομίλου κατά 4%, με το β' εξάμηνο να τρέχει με ανάπτυξη 8,7%, ενισχύοντας παράλληλα την ηγετική θέση της στην αγορά με αύξηση των μεριδίων της σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες. Σε ένα περιβάλλον πιστωτικής συρρίκνωσης και έλλειψης κεφαλαίων κίνησης πέτυχε με συνέπεια άριστη κεφαλαιακή διάρθρωση και ευρύτατη ρευστότητα, με το ταμείο να είναι στα 42 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά το μέγεθος του ανθρώπινου δυναμικού, αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 1.200 ανθρώπους, καθώς παρά την ύφεση προχώρησε σε αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 80 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα