Μαριάννα Πολιτοπούλου (NN Hellas): Στρατηγική της η σταθερή αναπτυξιακή πορεία

Πρωταρχικός στόχος και όραμα της ΝΝ Hellas είναι η δημιουργία ενός πρότυπου οργανισμού με εύρυθμη λειτουργία και μια σταθερά αναπτυξιακή πορεία. Από τον Μάιο του 2016 ξεκίνησε η υλοποίηση της νέας στρατηγικής της εταιρείας, βασισμένης σε καινοτόμες και αποτελεσματικές ενέργειες, με ένα νέο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης που περιλάμβανε δομικές αλλαγές και ανακατανομή ρόλων, για καλύτερο συντονισμό μεταξύ των ομάδων και μεγαλύτερη ευελιξία στην υλοποίηση των εργασιών, με αποτέλεσμα στο διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου

2017 οι πωλήσεις να αυξηθούν κατά 35% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2016.

Η NN Ηellas, με περισσότερα από 36 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, απασχολεί περίπου 500 διοικητικούς εργαζομένους και διαθέτει δίκτυο 1.200 ασφαλιστικών συμβούλων.

Αποτελεί μέλος του ολλανδικού ομίλου ΝΝ, με 180 χρόνια παρουσίας παγκοσμίως. Κατά το 2016 τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα Ζωής της NN Hellas (συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλίστρων Υγείας), ανήλθαν σε 404 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 20,8% ως προς το 2015, αναδεικνύοντας την ΝΝ ως την πρώτη ασφαλιστική εταιρεία πολυεθνικού ομίλου στον κλάδο Ζωής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για το κλείσιμο του έτους 2016, το μερίδιο αγοράς στον κλάδο Ζωής για την ΝΝ Hellas διαμορφώθηκε στο 19,6% από 18,5% το 2015. Το 2016 η εταιρεία κατέβαλε για αποζημιώσεις Υγείας και Προσωπικού Ατυχήματος ύψους 85 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος ΝΝ, αποδεικνύοντας την υποστήριξή του στην ελληνική θυγατρική του, προχώρησε σε κεφαλαιακή ενίσχυσή της ύψους 60 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2016. Η NN Hellas υπερκαλύπτει κατά 252% την κεφαλαιακή απαίτηση φερεγγυότητας για το κλείσιμο του έτους 2016, σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο Φερεγγυότητα ΙΙ.

Τον Μάιο του 2017 η ΝΝ Hellas παρουσίασε το ελκυστικό προϊόν υγείας NN Orange Health, για όλη την οικογένεια και κάλυψη στο εξωτερικό. Σύντομα θα λανσάρει νέα ασφαλιστικά προϊόντα που συνδέονται με επενδύσεις.

Οπως αναφέρει η κυρία Μαριάννα Πολιτοπούλου, CEO της ΝΝ στην Ελλάδα, «η NN Hellas αποτελεί μία από τις επιχειρήσεις που, με έργα και δράσεις, επενδύει στο θετικό σενάριο, πιστεύει στην ανάπτυξη της χώρας και στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ασφάλιση στην Ελλάδα. Ο αναπτυξιακός χαρακτήρας της εταιρείας αντικατοπτρίζεται και στην εμπιστοσύνη του ομίλου ΝΝ στην ελληνική θυγατρική, επιλέγοντας στο πρόσωπό μου μια νέα ελληνική διοίκηση που μπορεί να έχει πληρέστερη άποψη και γνώση για την ελληνική πραγματικότητα και τον ρόλο της NN Hellas στην ελληνική αγορά.

Η NN Hellas προχώρησε με γοργά βήματα στην αναμόρφωση της στρατηγικής της ως προς τις υπηρεσίες στους ασφαλισμένους, τον εμπλουτισμό των προϊόντων και τα δίκτυα διανομής της. Με έμφαση στο αποκλειστικής συνεργασίας δίκτυο ασφαλιστικών συμβούλων μας, επιτύχαμε θετικά αποτελέσματα. Παράλληλα δόθηκε προτεραιότητα στον στρατηγικό μας εταίρο την Τράπεζα Πειραιώς, όπου ενδυναμώσαμε τη συνεργασία μας στον τομέα του bancassurance. Επιπρόσθετα, αναπτύξαμε τη μεσιτική εταιρεία μας και αξιοποιήσαμε τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Direct.

Επενδύουμε στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη με δράσεις για τη νέα γενιά, όπως την υποστήριξη του προγράμματος Junior Achievement και τη στήριξη των ανθρώπων που μας έχουν ανάγκη.

Η ΝΝ Ηellas δεν αποτελεί μία από τις επιχειρήσεις "survivors" της κρίσης, αλλά μια εταιρεία που εδραίωσε την παρουσία της στον κλάδο και απέδειξε έμπρακτα την αξιοπιστία της στους ασφαλισμένους της, χτίζοντας το νέο της όραμα: της πρότυπης ασφαλιστικής εταιρείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα