Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ): Επενδύει δυναμικά στα δίκτυα του μέλλοντος

Απάντηση στη μεγάλη ανάγκη για τη χώρα αλλά και τις επιχειρήσεις να χειριστούν την εξέλιξη της τεχνολογίας και να μπουν σε τροχιά ψηφιακής ανάπτυξης επιχειρεί να δώσει ο Ομιλος ΟΤΕ μέσω των εντατικών επενδύσεων σε Δίκτυα Νέας Γενιάς, τις οποίες έχει ήδη δρομολογήσει.

Μόνο την περασμένη εξαετία, οι επενδύσεις αυτές στη χώρα ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ ο όμιλος έχει ήδη εξαγγείλει συνολικές επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ έως το 2020 για να προσφέρει στους

καταναλωτές ακόμα υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη κάλυψη στο σταθερό και το κινητό.

Χάρη σε αυτό το μεγάλο επενδυτικό πλάνο, ο Ομιλος ΟΤΕ έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι των οπτικών ινών: σήμερα διαθέτει 34.000 χλμ. οπτικών ινών στο δίκτυο κορμού και 6.000 χλμ. στο δίκτυο πρόσβασης, μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει περάσει επιπλέον 3.000 χλμ., ενώ στο πλαίσιο του έργου Rural Broadband τοποθετεί συνολικά άλλα 11.000 χλμ. οπτικών ινών για να έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ και οι πιο απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές. Επόμενο βήμα είναι η αναβάθμιση της υπηρεσίας VDSL, μέσω της οποίας προσφέρονται ταχύτητες έως 50 Mbps, με τεχνολογία Vectoring και Super-Vectoring, ώστε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε ταχύτητες 100 Μbps και άνω.
Το σχέδιο του Ομίλου ΟΤΕ περιλαμβάνει την αναβάθμιση περίπου 11.900 υπαίθριων καμπινών από 168 αστικά κέντρα σε αρχιτεκτονική NGA, η κατασκευή των οποίων θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο του 2017. Τελικός στόχος και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του Ομίλου ΟΤΕ είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι μέσω της τεχνολογίας Fiber to the Home. Αντίστοιχα και στην κινητή τηλεφωνία, ο όμιλος επενδύει σημαντικά επεκτείνοντας τα δίκτυα 4G/4G+ για ακόμη υψηλότερες ταχύτητες Mobile Internet, ενώ προετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα, το 5G.

Οπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ: «Ο όμιλος συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια για ανάκαμψη, αναπτύσσοντας τις υποδομές που θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία. Εχοντας μειώσει δραστικά τα κόστη και τον δανεισμό μας και έχοντας επαναφέρει την εταιρεία σε τροχιά ανάπτυξης, μπορούμε και επενδύουμε δυναμικά πάνω από 2 δισ. ευρώ στη διάρκεια της κρίσης και επιπλέον 1,5 δισ. έως το 2020, φτιάχνοντας τα δίκτυα του μέλλοντος που θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Με τις προηγμένες υπηρεσίες και λύσεις ICT που διαθέτουμε συμβάλλουμε στη δυναμική μετάβαση κάθε επιχείρησης στη νέα ψηφιακή εποχή και ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα. Με την τεχνολογία επιδιώκουμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους».

Για να κερδίσει μια επιχείρηση το στοίχημα της νέας ψηφιακής εποχής, χρειάζεται πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό. Πέρα από τη δημιουργία των υποδομών του μέλλοντος, ο Ομιλος ΟΤΕ συμβάλλει στη δυναμική μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα εποχή, προσφέροντας προηγμένες υπηρεσίες και τεχνολογικές λύσεις ICT που μπορούν να αλλάξουν τις επιχειρήσεις «από μέσα», ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικότερα, αποδοτικότερα και με χαμηλότερο κόστος. Εχοντας υλοποιήσει μία σειρά από μεγάλα και σύνθετα έργα, ο Ομιλος ΟΤΕ έχει αποδείξει ότι διαθέτει το μέγεθος και την τεχνογνωσία να συμβάλλει ουσιαστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό κάθε οργανισμού. Αποτελεί συνεργάτη επιλογής για όσες επιχειρήσεις αναζητούν καινοτόμες λύσεις στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, της ασφάλειας πληροφοριών, της ενέργειας, των Data Centers, του Cloud και του Internet of Things (IoT). Παράλληλα, δίνει ο ίδιος το ψηφιακό παράδειγμα, υιοθετώντας ψηφιακή κουλτούρα, ψηφιακοποιώντας τις διαδικασίες του και δημιουργώντας προσωποποιημένους τρόπους επικοινωνίας με νέα διαδραστικά μέσα και δυνατότητες που διευκολύνουν την καθημερινότητα του πελάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα