Η έρευνα και η στρατηγική προηγούνται…


Του Κώστα Τσαούση

Μια μικρή αλλά δυναμική εταιρεία διευθύνει τα τελευταία – πολύ δύσκολα για την ελληνική αγορά- χρόνια ο Φάνης (Θεοφάνης) Σκλήνος. Με σπουδές στα μαθηματικά και τους υπολογιστές ο Φάνης είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας INDEV η οποία πλέον έχει και συγκάτοικο στο μετοχικό της κεφάλαιο. Την VivaWallet.

Τι ξέρουμε όμως για τον Φάνη; Από όσα διάβασα για εκείνον στο προφίλ του – πέραν της ενασχόλησης του με τη μουσική (παίζει μπάσο)- συγκράτησα το μότο που του αρέσει να χρησιμοποιεί

και να εφαρμόζει στη δουλειά του. Το μότο του «λέει»: «Η έρευνα και η στρατηγική προηγούνται όλων. Το concept και το design έπονται».

H INDEV ( www.indev.gr) ιδρύθηκε το 2012, με στόχο να προσφέρει καινοτόμες λύσεις πληροφορικής με υψηλή χρηστικότητα και αισθητική. Η ομάδα της εταιρείας απαρτίζεται από εξειδικευμένους “full-stack” προγραμματιστές που με χρήση λογισμικού ανοικτού κώδικα δημιουργούν πρωτοποριακές υπηρεσίες. Η VivaWallet – που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις- ανακοίνωσε και επίσημα την «εξαγορά ποσοστού» από την εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού INDEV.

Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Η συνέργεια των δύο εταιρειών ενισχύει την παραγωγική δυναμική της VivaWallet, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ανάγκες πελατών με δυνατότητες “full-stack” λογισμικού ανοικτού κώδικα.Η κίνηση αυτή από τη VivaWallet, έρχεται σε συνέχεια περσινής επένδυσης σε εταιρεία ηλεκτρονικής τιμολόγησης, αναδεικνύοντας τη δέσμευση του Ομίλου Viva για τη στήριξη υποσχόμενων εταιρειών από το χώρο της τεχνολογίας. Ο στόχος της προσέγγισης της INDEV, είναι η βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη, μέσα από την ενσωμάτωση τεχνολογίας επόμενης γενιάς στην καθημερινότητά του.

H INDEV απαρτίζεται από μια ομάδα έμπειρων προγραμματιστών και experience designers, που έχουν αναλάβει σημαντικά έργα ανάπτυξης λογισμικού και ηλεκτρονικών υπηρεσιών για κορυφαίες εταιρείες από τον τραπεζικό, τεχνολογικό, και φαρμακευτικό κλάδο. Μαζί οι δύο εταιρείες αναμένεται να αναπτύξουν μια δυναμική πορεία εντός, αλλά και εκτός Ελλάδας με πρωτοποριακά ηλεκτρονικά προϊόντα και υπηρεσίες, υψηλής αισθητικής και χρηστικότητας, που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα