Βιοχάλκο-Μυτιληναίος: Μπορεί να προκύψουν ειδήσεις στο γεύμα με Μακρόν

Το έδαφος της χώρας μας, ως γνωστόν, είναι γεμάτο ορυκτά, εκ των οποίων αρκετά είναι και σπάνια. Από την άλλη πλευρά, ο Γαλλικός όμιλος IMERYS κατέχει ένα από τα μεγάλα μερίδια αγοράς καθώς απέκτησε την πρώην S&B του Ο. Κυριακόπουλου, ενώ μέσα από την απορρόφηση της Γαλλικής ΚERNEOS απέκτησε και τους ελληνικούς βωξίτες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Α. Κεφάλας είναι και πρόεδρος του Μεταλλευτικού συνδέσμου και πριν από δυο ημέρες ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα, λ.χ σχετικά με το λατομικό νομοσχέδιο και ειδικότερα την επέκταση του χρόνου της σύμβασης απο τα 40 χρόνια στα 72 χρόνια.

Σύμφωνα με ένα σενάριο, ο Γαλλικός όμιλος δεν θα έβλεπε με άσχημο μάτι μια νέα επένδυση μιας μονάδας επεξεργασίας σπάνιων γαιών στην Ελλάδα. Και στην Ελλάδα, δυο είναι οι όμιλοι που έχουν την δυνατότητα να συμπράξουν σε μια τέτοια επένδυση : Ο όμιλος Βιοχάλκο (Ν. Στασινόπουλος) και ο Όμιλος Μυτιληναίου – ο οποίος έχει επιδείξει ενδιαφέρον, υπο προϋποθέσεις, για την Λάρκο.

Και οι δυο επιχειρηματίες, τόσο ο κ. Ν. Στασινόπουλος, αλλά και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος θα βρίσκονται στο γεύμα με τους Γάλλους επιχειρηματίες και μετά την συνάντηση μπορεί να προκύψουν ενδιαφέρουσες ειδήσεις για μια συνεργασία στα ορυκτά, την μεταλλουργία, αλλά και την παραγωγή ρεύματος.

ΔΗΜ. ΠΑΦΙΛΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα