Η Pearson αποσύρεται από την Penguin έναντι 1 δισ. δολαρίων

Η Pearson Plc συμφώνησε, το μερίδιο 22% που διέθετε στην Penguin Random House να το μεταβιβάσει στον συνεργάτη της στον τομέα των εκδόσεων που κατέχει και την πλειοψηφία των μετοχών, την Bertelsmann SE, έναντι περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Μετά την πώληση, η Pearson θα επιστρέψει περίπου 300 εκατομμύρια λίρες (386 εκατομμύρια δολάρια) πλεονάζοντος κεφαλαίου στους μετόχους μέσω εξαγοράς μετοχών

διατηρώντας παράλληλα το 25% της στην Penguin, σύμφωνα με ανακοίνωση της Pearson σε ιστοσελίδα.

Η συναλλαγή ανεβάζει την αξία της Penguin Random House ως επιχείρησης στα 3.55 δισ. δολάρια. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η εκδοτική μονάδα θα ανακεφαλαιωθεί, διανέμοντας μερίσματα και στους δύο εταίρους.

Ο Pearson αποκομίζει, πλέον, σχεδόν όλο το κέρδος από την εκπαίδευση μετά την πώληση των Financial Times και της μισής συμμετοχής της στον όμιλο που εκδίδει τον Economist. Η εταιρεία ανακοίνωσε πέρυσι μια αναδιοργάνωση, καθώς επιδιώκει να αντιμετωπίσει την υποτονική ζήτηση στην κύρια δραστηριότητά της, στον τομέα της εκπαίδευσης, η οποία έχει πληγεί από τις αυξανόμενες εγγραφές στο κολέγιο των ΗΠΑ και από την πτώση των πωλήσεων βιβλίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα