Κίνα: Ρυθμιστικοί κανόνες για τα κρυπτονομίσματα αλλιώς μπορεί να γίνουν επικίνδυνα

Τα κρυπτονομίσματα που σιγά – σιγά κυριαρχούν στις παγκόσμιες αγορές συναλλάγματος θα πρέπει να υποβληθούν στους κανόνες των ρυθμιστικών αρχών, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι επενδύουν σε αυτά, επισημαίνει ο επικεφαλής της μεγαλύτερης πλατφόρμας ανταλλαγής bitcoin της Κίνας.

Το Bitcoin και το ethereum, δύο από τα πλέον διάσημα ψηφιακά νομίσματα, σημειώνουν ραγδαίες διακυμάνσεις τιμών τους τελευταίους μήνες.

Τον Μάιο, το Bitcoin σημείωσε πτώση 19%, και σχεδόν 4 δισ. δολ. της αξίας τους εξανεμίστηκε. Τον περασμένο μήνα,

η τιμή του ethereum καταβαραθρώθηκε στα 10 σεντς από τα 319 δολάρια που ήταν μέσα σε ένα μόλις δευτερόλεπτο! Στη συγκεκριμένη αγορά υπάρχει αισιοδοξία με κάποιους να προβλέπουν ότι το bitcoin σε μια δεκαετία θα αγγίξει τα 100.000 δολάρια.

«Νομίζω ότι η υποβολή τους σε ρυθμιστικούς κανόνες είναι παραίοτητη αλλιώς θα υπάρξει αμόκ στην κοινωνία», υποστηρίζει ο CEO της BTCC, Bobby Lee, μιλώντας στο CNBC.
»Η πρόκληση όμως έγκειται στο πώς θα φτιαχτούν οι κανόνες γι' αυτή τη νέα τεχνολογία», είπε από το περιθώριο συνόδου στο Χονγκ Κονγκ. «Νομίζω ότι νομικοί και ρυθμιστικές αρχές θα χρειαστούν χρόνο για να το σκεφτούν και να βρουν τους κατάλληλους κανόνες και νόμους για τη διαχείριση των εταιρειών και των ατομικών επενδυτών, αλά και τους τρόπου που ο κόσμος κάνει online μπίζνες»

Keywords
Τυχαία Θέματα