Ανοδικά οι ευρωαγορές – Κέρδη στο πετρέλαιο

Με άνοδο άνοιξαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες ακολουθώντας την τάση που σημειώθηκε σε Ασία και ΗΠΑ, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα στις τιμές πετρελαίου, αλλά και στην ανακοίνωση καινούργιων αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 σημείωνε λίγο πριν άνοδο 0,32% με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Ο FTSE100 με άνοδο 0,20%, ο DAX 0,68%, o CAC40 0,36%,

o IBEX35 0,17%.

Στο μεταξύ, έρευνα της CBI (Confederation of British Industry) και της PwC αποκάλυψε την πτώση του επιχειρηματικού κλίματος στη Βρετανία, λόγω της αβεβαιότητας που σκιάζει το μέλλον της χώρας ενόψει Brexit. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, αναμένεται να κάνει ομιλία σήμερα, στη σκιά του κακού γαι τους Συντηρητικούς εκλογικού αποτελέσματος του περασμένου μήνα, όπου και έχασε την κυβερνητική πλειοψηφία.

Στα εταιρικά κέρδη, η Marks & Spencer ανακοίνωσε πτώση των πωλήσεων,μικρότερη ωστόσο των προβλέψεων, με τη μετοχή της να υποχωρεί νωρίτερα κατά 1,62%, ενώ και η PepsiCo ανακοινώνει σήμερα αποτελέσματα β' τριμήνου.

Στις Βρυξέλλες διεξάγεται η συνάντηση των ΥΠΟΙΚ της ΕΕ (Ecofin), ενώ αναμένεται και η ομιλία της δ/ντριας του ΔΝΤ, Κριτίν Λαγκάρντ στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα