Νεαρός Έλληνας αμπελουργός, έτοιμος μετανάστης - Μία σουρεαλιστική ιστορία... για κλάματα...

Ένας ακόμη νεαρός στην Ελλάδα προσπάθησε να ανοίξει τα φτερά του. Να ξεκινήσει την ζωή του, δουλεύοντας όπως έμαθε στο σπίτι του, ασκώντας το επάγγελμα που σπούδασε.

Νοίκιασε δύο αμπέλια 24 στρεμμάτων τα δούλευε στις άδειες που έπαιρνε στον ελληνικό στρατό σε αγροτική περιοχή στην ελληνική επαρχία. Αυτήν του δε την δραστηριότητα την δήλωσε όπως πρέπει στις ελληνικές αρχές, ΟΣΔΕ, ΔΟΥ σαν αγρότης ειδικού

καθεστώτος κλπ. Τελείωσε την στρατιωτική του υποχρέωση τον περσινό Αύγουστο. Τον Σεπτέμβριο τρύγησε τους κόπους του και πούλησε με τιμολόγιο στο τοπικό οινοποιείο τα σταφύλια του. Πληρώθηκε τους κόπους του με το μικρό έστω ποσό - χαρτζιλίκι που πήρε, γύρω στα 5700€. Άρχισε να σχεδιάζει με το βλέμμα του στραμμένο στο βάθος του χρόνου, το μέλλον του. Γράφτηκε σαν νέος αγρότης στο πρόγραμμα του Υπουργείου Γεωργικής "ανάπτυξης"(!), έκανε αίτηση στον ασφαλιστικό φορέα (ΟΓΑ) και τη φετινή οικονομική του δραστηριότητα τη δήλωσε στην εφορία, έτσι όπως πρέπει για έναν σοβαρό παραγωγό σε ένα σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος!

Αμ δε που θα μείνει έτσι ήσυχος!

Ήρθε η ώρα λοιπόν αυτός ο φέρελπις νεαρός παραγωγός να μάθει τη σκληρή πραγματικότητα που κυριαρχεί σε αυτό το ευρωπαϊκό (!) κράτος που λέγεται Ελλάδα που κυβερνάται από μία «αριστερή» κυβέρνηση που έχει σχέδιο ανακούφισης του λαού, αυτήν που θα αποκαταστήσει την αδικία, αυτήν που θα χαρατσώσει τους πλούσιους για να δώσει στους φτωχούς, αυτήν που θα δώσει δουλειές στους νέους..! Μπλά, μπλά, μπλά...

Του ζητά λοιπόν να τα παρατήσει και να ξενιτευτεί. Πώς; Από την φορολογία που του επιβάλλει. Του ζητά να πληρώσει φόρο 2520€ από τα 6390€ που δήλωσε στην εφορία.!!!
1260€ για φέτος και άλλα 1260€ για του χρόνου μια που είναι σίγουρο το κράτος πως και του χρόνου θα πιαστεί κορόιδο πρώτα -πρώτα να δουλέψει στην χώρα με τέτοια φορολογία και ύστερα πως θα δηλώσει την εργασία του...!

Το τραγικό είναι πως η ΔΟΥ για να τον απαλλάξει από αυτόν τον φόρο κατατάσοντάς τον σε καθεστώς κατ´επάγγελμα αγρότη χρειάζεται την ασφάλισή του ήδη στον ΟΓΑ ενώ ταυτόχρονα ο ΟΓΑ για να τον εγγράψει χρειάζεται την δήλωση εισοδήματος του της προηγούμενης χρήσης!! ...Να πληρώσει φέτος τον δυσβάσταχτο φόρο που ας ελπίζει του χρόνου να τον συμψηφίσουν στην δήλωσή του, αν δικαιωθεί εφόσον δεχτούν την ένστασή του..., λένε οι υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών που είναι στα σύγκαλά τους και απορούν και εξίστανται και αυτοί. Κάποιοι άλλοι δεν είναι. Ο νέος όμως αμπελουργός έτσι σίγουρα ετοιμάζεται ή για το φρενοκομείο ή για άλλη χώρα.

Είναι γνωστό όμως πως στην κατηγορία αυτή ανήκουν άλλοι 12000 τουλάχιστον νέοι αγρότες και κανείς στα υπουργεία δεν ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί με αυτούς. Δεν είναι βέβαια καθαρίστριες του Υπουργείου, ούτε ¨θύματα¨ της ΕΡΤ, ούτε υπάλληλοι της Βουλής. Κι' ας είναι η νέα γενιά ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ από την οποία η χώρα προσδοκά την δημιουργία πλούτου για να ξεκινήσει η πολυπόθητη ανάπτυξη. Κι' ας είναι αυτοί που θα δώσουν πρώτη ύλη στις μεταποιητικές μονάδες για να δημιουργηθούν ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ προϊόντα γεωργικής παραγωγής όπως είναι τα ελληνικά κρασιά... Μπλά, μπλά, μπλά, μπλά!

Πόση ικανότητα χρειάζεται για αυτό το ΑΠΛΟ πράγμα δηλαδή την έμπρακτη ενθάρρυνση της επιχείρησης των νέων να ασχοληθούν με την γεωργία μιας που τόσος λόγος γίνεται για αυτήν την πολυθρύλητη ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ; Τόσο μίσος πια και σε αυτήν την ιδιωτική πρωτοβουλία; Έλεος! Ειλικρινά αδυνατεί κανείς να το αποδεχτεί! Εσείς κύριοι υπουργοί της οικονομίας, των οικονομικών, της εργασίας και ασφάλισης, της αγροτικής ανάπτυξης, γραμματείς της νέας γενιάς κ.λ.π. που χειρίζεστε αυτήν την ελληνική σουρεαλιστική «πραγματικότητα», τι έχετε κατά νου;

Υ.Γ. Τα στοιχεία στη διάθεση των αρχών, αν κάνουν τον κόπο να τα αναζητήσουν στις υπηρεσίες τους, αφού ΟΛΑ είναι δηλωμένα καθώς πρέπει (ίσως ανόητα;).

*Ο Θωμάς Λίγας είναι αμπελουργός - οινοποιός

Keywords
Τυχαία Θέματα