Φ. Γεννηματά για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ: «Τα 2 κόμματα αποτελούν τις 2 όψεις του ίδιου νομίσματος»

Επίθεση τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Κυριακό Μητσοτάκη εξαπέλυσε, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου και ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον πρωθυπουργό να εξηγήσει τους λόγους που βιάζεται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και τον πρόεδρο της ΝΔ, γιατί επιμένει στο μπόνους των 50 εδρών.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα

για αδιέξοδες κινήσεις αντιπερισπασμού και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για απουσία εναλλακτικών προτάσεων. «Στην ουσία μετά την πλήρη παράδοση της κυβέρνησης στην τρόικα τα 2 κόμματα αποτελούν τις 2 όψεις του ίδιου νομίσματος» τόνισε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση «να μην επισπεύσει την κοινοβουλευτική διαδικασία των αποσπασματικών διατάξεών της», ξεκαθαρίζοντας πως «σε κάθε περίπτωση εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τις αποσπασματικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση με διαδικασία fast truck».

«Τα διλήμματα είναι σαφή, μόνο που δεν απευθύνονται σε εμάς. Απευθύνονται στον κ. Τσίπρα ο οποίος πρέπει να εξηγήσει προς τι αυτή η σπουδή σήμερα σε μια ρύθμιση που δύο φορές πέρυσι αρνήθηκε. Στον κ. Μητσοτάκη ο οποίος πρέπει να απαντήσει μεταξύ άλλων αν είναι μεταρρύθμιση η εμμονή του στη στρέβλωση της λαϊκής βούλησης με το υπερβολικό bonus των 50 εδρών» κατέληξε στην τοποθέτησή της.

Βενιζέλος: «Σταθερά κατά του πολιτικού τυχοδιωκτισμού της κυβέρνησης»

«Η πρόταση νόμου για την κατάργηση του bonus που υπέβαλε με ομόφωνη απόφαση και τις υπογραφές όλων των μελών της η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στις 2 Ιουνίου 2015 - λίγες ημέρες πριν το συνέδριο και την ανάδειξη της νέας ηγεσίας -ήταν μια κατεπείγουσα πολιτική πρωτοβουλία ανακοπής του κατήφορου στον οποίο έτρεχε, μέσα στην τότε συγκυρία, η χώρα με κίνδυνο να προσκρούσει στο Grexit και την ασύντακτη χρεοκοπία» εξήγησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στην τρέχουσα κυβερνητική πρωτοβουλία έκανε λόγο για απροκάλυπτο εργαλειακό παιχνίδι με τους θεσμούς και προσέθεσε: Το «σχέδιο» τους συνίσταται στην καταστρατήγηση των θεσμών με στόχο να δημιουργηθεί, σε πρώτο στάδιο, η αίσθηση ότι η κυβέρνηση ελέγχει και καθοδηγεί τις πολιτικές εξελίξεις παρά το εθνικό αδιέξοδο για το οποίο ευθύνεται. Και σε δεύτερο στάδιο να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, κρίσιμος παράγοντας για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης.

«Ναι» στο... ναι της ΔΗΜΑΡ

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και η απόφαση του Θανάση Θεοχαρόπουλου να στηρίξει την απλή αναλογική ως πάγια θέση της ανανεωτικής αριστεράς.

Τα στελέχη συμφώνησαν ότι η ΔΗΜΑΡ έχει την πολιτική της αυτονομία και μπορεί η ίδια να καθορίσει την στάση της, χωρίς αυτή να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη συνεργασία των δύο κομμάτων, στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα