International Life: Οι …Κινέζοι κάνουν θαύματα;

01:47 5/7/2016 - Πηγή: BankWars

Θα σωθεί η ασφαλιστική International Life; Μέχρι τα τέλη Αυγούστου πρέπει να έχει στη διάθεση της το ποσό των 20,7 εκατ. ευρώ για τη συνέχιση της λειτουργία της, αναφέρουν πηγές της αγοράς και τελικά όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσον θα βρεθεί επενδυτής…Κινέζος, για να συνεχίσει η εταιρεία στον τομέα γενικών ασφαλίσεων. Υπενθυμίζεται ότι η International Life μεταβίβασε το χαρτοφυλάκιο Ζωής στην «Εθνική Ανώνυμη Ελληνική Εταιρία Γενικών Ασφαλειών», σύμφωνα με την υπ’ αρ.

185/1/12.05.2016 απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.

BANKWARS 4/6/2016

Το θέμα του ενδιαφέροντος «ξένου επενδυτή» για την International Life ΑΕΓΑ έχει γραφτεί στον κλαδικό Τύπο ως «πληροφορία» εδώ και αρκετές ημέρες.

Μάλιστα η «πληροφορία» αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνεται από το περιεχόμενο της χθεσινής επιστολής του παραιτηθέντος αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου κ. Γιώργου Μαυρέλη, ο οποίος σημειώνει πως «…ταυτόχρονα ξένοι επενδυτές εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για την Ιnternational Life ΑΕΓΑ».

Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ήταν μέχρι χθες, δεν ήταν ο πρώτος τυχόντας…

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που (ακόμη και με… κωμική διάθεση) εκφράζουν απορίες για τα όσα ακούνε:

Να υπάρχει άραγε κάποιος σοβαρός επενδυτής που ξεκίνησε από τα πέρατα της γης, προκειμένου να βάλει μπόλικα εκατομμύρια ευρώ: α) στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, β) επιλέγοντας μια μικρομεσαία εταιρεία γενικών κλάδων, γ) η οποία εταιρεία έχει ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ κατά τους τελευταίους μήνες;

Ας ελπίσουμε πως ναι και πως ο φερόμενος «ξένος επενδυτής» θα αποδειχτεί αξιόπιστος, μη… «κάνοντας τον Κινέζο» στο επόμενο χρονικό διάστημα.

ΥΓ: Το ευχάριστο πάντως είναι η δήλωση υψηλόβαθμου παράγοντα της αγοράς που μιλώντας «off the record», σημείωσε: «Έχουμε εντείνει όλοι τις προσπάθειές μας προκειμένου να καλυφθούν οι ασφαλισμένοι του κλάδου ζωής και να συνεχίσει να λειτουργεί η θυγατρική International Life ΑΕΓΑ, έστω… και μέσα από ένα θαύμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα