«Έκλεισε» η εξαγορά της Sharp από τη Foxconn έναντι $3,5 δισ.

Έπειτα από τις έντονες φήμες που υπήρχαν εδώ και καιρό τελικά η ταϊβανέζικη Foxconn Technology Group, θα εξαγοράσει το 66% της ιαπωνικής Sharp Corp έναντι 389 δισ. γεν (3,5 δισ. δολ.), περίπου 100 δισ. γεν λιγότερα

από τους αρχικούς υπολογισμούς.

Η Foxconn καταθέτοντας μια ανταγωνιστική προσφορά κατάφερε να πείσει την ιαπωνική κυβέρνηση, καθώς ο πρόεδρός της Terry Gou έχει εκφράσει την επιθυμία του για την απόκτηση της Sharp από το 2012.

Η Foxconn θα αγοράσει νεοεκδιδόμενες κοινές μετοχές της Sharp έναντι 88 γεν, ποσό μειωμένο από την αρχική προσφορά των 118 γεν ανά μετοχή.

Η εξαγορά της Sharp από την Foxconn αναμένεται να μεταβάλλει την έως τώρα πορεία των δυο εταιρειών. Ενώ η Foxconn είναι περισσότερο γνωστή ως ανάδοχος, για την κατασκευή και συναρμολόγηση προϊόντων για άλλες ηλεκτρονικές εταιρείες ηλεκτρονικών, ο πρόεδρός της κ. Gou θέλει σύμφωνα με πληροφορίες θέλει να αρχίσει η εταιρεία να πουλάει τα δικά της ηλεκτρονικά προϊόντα στους καταναλωτές.

Η Sharp, εν τω μεταξύ, βλέπει εδώ και χρόνια τα κέρδη της να συρρικνώνονται ενώ το 2012 κατέγραψε την χειρότερη επίδοση από κάθε άλλη εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα