Άνοδος στην Ευρώπη - Αλμα για Volvo, Julius Baer

Με άνοδο συνεχίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν μεγάλες εταιρείες, όπως Roche, Volvo, BBVA κ.ά.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε λίγο νωρίτερα κέρδη 0,76% με όλους τους τομείς να βρίσκονται σε θετικό έδαφος.

Στο Λονδίνο, ο FTSE100 πριν λίγο στο 0,95%, όπως και ο γερμανικός DAX, ο γαλλικός CAC40 +1,12%, ενώ στην ευρω-περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ33 στο 0,58%, ο πορτογαλικός

PSI στο -0,14% και ο ιταλικός FTSE MIB στο +0,83%.

Υψηλές επιδόσεις σημειώνει ο κλάδος του αυτοκινήτου, με άνοδο των εν λόγω μετοχών άνω του 1,5% νωρίτερα, λόγω και των υψηλών κερδών. Η Volvo ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών στο δ΄ τρίμηνο που υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις προβλέψεις της για τις ευρωπαϊκές πωλήσεος το 2017. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο άνω του 6%.

Οι τραπεζικές μετοχές επίσης σημείωσαν άνοδο κατά 1,4%. Από τις καλύτερες επιδόσεις έχει η ελβετική ιδιωτική τράπεζα Julius Baer ανακοίνωσε αύξηση 12% στα περιουσιακά στοιχεία που έχει υπό διαχείριση για το 2016. H μετοχή της ενισχύθηκε κατά 4% νωρίτερα.

Την ίδια ώρα, η ελβετική εταιρεία προσωπικής υγιεινής Roche ανακοίνωσε άνοδο 5% στα δομικά λειτουργικά της κέρδη για την περσινή χρονιά.

Σε ό,τι αφορά τα μακρο της ημέρας, ο PMI του μεταποιητικού τομέα της Ευρωζώνης αυξήθηκε τον Ιανουάριο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του IHS Markit..

Στα υπόλοιπα νέα, η ΕΚΤ δεν θα ζητήσει από την ιταλική UniCredit να κάνει περισσότερες διαγραφές για τα κόκκινα δάνεια που κατέχει, από αυτό που ήδη έχει προβλεφθεί, μεταδίδει το Reuters.

Στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το δολάριο αντιμετώπισε πιέσεις κατά τη διάρκεια των ασιατικών συναλλαγών, λόγω των δηλώσεων Τραμπ για υποτίμηση των νομισμάτων Γερμανίας, Ιαπωνίας και Κίνας με στόχο να έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα