Siemens: Τα απροσδόκητα κέρδη βελτιώνουν το outlook

Η μεγαλύτερη εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού της Ευρώπης αναβάθμισε το συνολικό της outlook για το 2017, χάρη στα αποτελέσματα α' τριμήνου που ξεπέρασαν τις προβλέψεις, κυρίως λόγω των έργων ανανεώσιμης ενέργειας και τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Το περιθώριο κέρδους για τον τομέα βιομηχανίας αναμένεται να κυμανθεί στην περιοχή του 11% με 12% φέτος, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 10,5% - 11,5%.

Παράλληλα, η Siemens

ανακοίνωσε ότι τα βασικά της κέρδη ανά μετοχή θα βρίσκονται στην περιοχή των 7,20 – 7,70 ευρώ, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 6,80-7,20 ευρώ.

Τα κέρδη α' τριμήνου από τις βιομηχανικές δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 26% στα 2,51 δισ. ευρώ, έναντι εκτίμησης για 2,08 δισ. Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 25% στο 1,94 δισ. ευρώ.

Tα συνολικά έσοδα για το τρίμηνο ανήλθαν σε 19,1 δισ. ευρώ, κάτω από την πρόβλεψη οικονομολόγων του Bloomberg για 19,6 δισ.
«Με ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο και ένα αναβαθμισμένο outlook για το οικονομικό έτος 2017, στέλνουμε ένα ξεκάθαρο σήμα», ανέφερε ο CEO της εταιρείας, Joe Kaeser.

Το βελτιωμένο οικονομικό outlook έρχεται τη στιγμή που η Siemens ξαναθέτει στο επίκεντρο το εκτεταμένο της χαρτοφυλάκιο σχεδιάζοντας να εισαγάγει στο χρηματιστήριο τη μονάδα υγείας, μετά και την απόκτηση της ισπανικής εταιρείας αιολικής ενέργειας Gamesa Corp Tecnologia.

Επίσης, η γερμανική εταιρεία κατασκευής μηχανημάτων, που εκτείνονται σε μια ευρεία γκάμα, από σκάνερ, μέχρι τρένα και βιομηχανικό εξοπλισμό, έχει αγοράσει αμερικανικές εταιρείες λογισμικού, ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί επάξια ανταγωνιστές όπως η General Electric .

Σήμερα, στο μεταξύ, η Siemens παρουσίασε τον Jim Hagemann Snabe, βετεράνο της κατασκευάστριας λογισμικού SAP, που θα αντικαταστήσει στην προεδρία της εταιρείας τον Gerhard Cromme, αρχής γενομένης τον Ιανουάριο του 2018.

Σε κάθε περίπτωση, το βελτιωμένο outlook της γερμανικής εταιρείας έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις των στελεχών της για τις μελλοντικές παραγγελίες, επισημαίνοντας τους κινδύνους που υπάρχουν λόγω του περιβάλλοντος υψηλής μεταβλητότητας και της πολιτικής αβεβαιότητας που «μουδιάζουν» τις αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα