Κέρδη στην Ασία ενόψει της συνεδρίασης της Fed

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι ασιατικοί δείκτες, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων του μεταποιητικού τομέα στην Κίνα, τα οποία υποδεικνύουν ότι σημειώθηκε επέκταση τον Ιανουάριο.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις ανακοινώσεις της Fed που αναμένεται να κάνει την πρώτη αναθεώρηση της πολιτικής της για φέτος.
Πιο αναλυτικά, ο μεταποιητικός PMI της Κίνας ανήλθε στις 51,3 μονάδες τον Ιανουάριο, έναντι πρόβλεψης για 51,2. Ωστόσο επιβραδύνθηκε έναντι

του Δεκεμβρίου που ήταν στις 51,4 μονάδες.

«Πρόκειται για τον έκτο συνεχόμενο μήνα επέκτασης του μεταποιητικού κλάδου της χώρας και αυτό δείχνει περαιτέρω σταθεροποίηση για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας», αναφέρει η Margaret Yang, από τον τομέα ανάλυσης αγοράς της CMC Markets.

Ο PMI του τομέα υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 54,6 μονάδες τον ίδιο μήνα.

Στο μεταξύ, η Fed αναμένεται να διατηρήσει σταθερή την πολιτική της, ωστόσο οι επενδυτές αναμένουν τον τόνο που θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, καθώς η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο είχε προβλέψει ότι εντός του 2017 θα γίνουν τρεις αυξήσεις επιτοκίων.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η αναταραχή στις αγορές συναλλάγματος, μετά την κριτική που άσκησαν τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ, όσο και ο κορυφαίος οικονομικός του σύμβουλος κατά της Γερμανίας, της Ιαπωνίας και της Κίνας, λέγοντας ότι τα υποτιμημένα νομίσματα των τριών χωρών προκάλεσαν ζημιά σε εταιρείες και καταναλωτές των ΗΠΑ. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου στους Financial Times, η Γερμανία χρησιμοποιεί το «υποτιμημένο ευρώ» για να κερδίσει πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της.

Στα ασιατικά ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 0,6% στις 19.148,08 μονάδες, ενώ ο Topix κέρδισε 0,4%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng χάνει 0,37% στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας μετά τις διακοπές για το σεληνιακό νέο έτος. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX ενισχύεται κατά 0,57%, ενώ στην Κορέα ο δείκτης Kospi κερδίζει 0,62%.

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα, την Ταϊβάν και το Βιετνάμ παρέμειναν κλειστές για την αργία του νέου σεληνιακού έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα