Άνοδος στην Ευρώπη με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Σε θετικό έδαφος άνοιξαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα που συνεχίζονται και σήμερα.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 λίγο νωρίτερα σημείωνε άνοδο 0,3% με τους περισσότερους τομείς σε θετικό έδαφος.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η πολιτική αβεβαιότητα σε Ευρώπη και ΗΠΑ έχοντας φυσικά επίπτωση και στην πορεία των χρηματαγορών. Λόγω αυτού του κλίματος, οι επενδυτές καταφεύγουν στον χρυσό, ενώ, παράλληλα, αυξάνονται οι πιέσεις στο ευρώ.

Πριν λίγο, ο FTSE100

με πτώση 0,15%, ο DAX στο -0,06%, ο CAC40 με άνοδο 0,25%, ενώ στην Ιταλία ο FTSE MIB με πτώση 0,08%

Sanofi, Hermes, Smurfit Kappa, ABB ανακοινώνουν σήμερα τα αποτελέσματά τους. Η Hermes ανακοίνωσε αύξηση 7,6% στις πωλήσεις δ' τριμήνου, η ΑΒΒ καθαρά έσοδα 489 εκατ. δολαρίων, αρκετά χαμηλότερα από τις προβλέψεις που έκαναν λόγοι γοα 543,9 εκατ. δολ., ενώ η Maersk ανακοίνωσε 2,7 δισ. δολ. καθαρές ζημιές για το δ' τρίμηνο, με τη μετοχή της να κάνει βουτιά 6%.

Η ελβετική Syngenta ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,178 δισ. δολ. το 2016, ενώ η Rio Tinto ανακοίνωσε ετήσια κέρδη 4,62 δισ. δολ. - κάνοντας επιστροφή στα κέρδη χάρη στην ανάκαμψη των τιμών των εμπορευμάτων.

Οι μετοχές στον τραπεζικό τομέα και τον κλάδο αυτοκινήτων βρίσκονται σήμερα υπό παρακολούθηση, μετά την είδηση ότι τα αυτοκίνητα της Fiat Chrysler δεν πέρασαν τα τεστ εκπομπών ρύπων κατά τη διάρκεια έρευνας στην Ιταλία. Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της Deutsche Bank' στην επενδυτική τραπεζική, Jeffrey Urwin, ετοιμάζεται να αποχωρήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα