Μεικτές τάσεις στην Ασία – Πιέσεις στο πετρέλαιο

Μεικτή η εικόνα στις ασιατικές αγορές, με μερική αντιστροφή των απωλειών που σημειώθηκαν νωρίτερα, την ώρα που συνεχίζουν να ασκούνται πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου, μετά τα στοιχεία που εμφάνισαν συσσώρευση στα αμερικανικά αποθέματα αργού.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,51%. Στην Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi με πτώση 0,5%, στο Χονγκ Κονγκ

ο Hang Seng με άνοδο 0,66%, σβήνοντας απώλειες 0,5% που είχε νωρίτερα, ενώ στις κινεζικές αγορές οι μετοχές σημείωσαν άνοδο.

Ο Shanghai composite σημείωσε άνοδο 0,46%, ενώ ο Shenzhen σημείωσε άνοδο 0,67%.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,52%, ωστόσο ο τομέας ενέργειας υποχώρησε κατά 0,96%. Οι μετοχές της Santos υποχώρησαν 1,29%, της Oil Search κατά 1,01% και της Beach Energy σημείωσαν απώλειες 2,65%.

Πτώση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, διευρύνοντας τις απώλειες της Τρίτης πάνω από 1%, μετά τα στοιχεία για άνοδο της συσσώρευσης αποθεμάτων αργού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου που επικαλείται το Reuters, τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 14,2 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε τη νύχτα κατά 1,04% στα 51,63 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει στο χαμηλό των 51,22 δολαρίων. Ο παγκόσμιος δείκτης για το Μπρεντ υποχώρησε κατά 0,64% στα 54,59 δολ/βαρέλι.
Οι αναλυτές ωστόσο δεν πιάστηκαν εξ απήνης αφού περίμεναν την πτώση για το πετρέλαιο, μετά τα στοιχεία του ΑΡΙ, ενώ κάποιοι εξ αυτών αναμένουν πως οι τιμές θα παραμείνουν υπό πίεση.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της BHP Billiton υποχώρησαν κατά 0,85% μετά τις αναφορές ότι ετοιμάζεται να σταματήσει την παραγωγή χαλκού σε ένα ορυχείο της Χιλής, λόγω απεργίας των εργαζομένων.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε σχετική άνοδο έναντι καλαθιού βασικών ανταγωνιστικών νομισμάτων στα 100,41, σκαρφαλώνοντας από τα επίπεδα κάτω των 100.

Το γεν ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου στα 112,28.

Το δολάριο Αυστραλίας κινήθηκε στο 0,7640 έναντι του αμερικανικού, ενώ το ευρώ κινείται στο 1,0677 δολάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα