Samsung: Φωτιά και σε εργοστάσιο παραγωγής των «αμαρτωλών» μπαταριών

Φαίνεται ότι κάποια... κατάρα έχει χτυπήσει τη Samsung, καθώς, όπως έγινε γνωστό, μετά τις εκατομμύρια ανακλήσεις συσκευών Galaxy Note 7 λόγω ανάφλεξης των μπαταριών τους, φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο κατασκευής των εν λόγω μπαταριών στη Βόρεια Κίνα, η οποία πάντως κατασβέστηκε γρήγορα.

Μάλιστα, κυκλοφόρησαν

και φωτογραφίες στο Weibo, μια κινεζική υπηρεσία ανάλογη με το Twitter, όπου φαίνονταν πυκνοί, μαύροι καπνοί να βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις της Samsung SDI Co., μιας θυγατρικής που προμηθεύει μπαταρίες στη Samsung.

Η φωτιά που ξέσπασε σε μια αποθήκη αποβλήτων, δεν επηρέασε την παραγωγή, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Samsung SDI ήταν μια εκ των δύο προμηθευτών των μπαταριών για το smartphone Note 7, που τελικά έπαψε να κυκλοφορεί μετά την παγκόσμια ανάκλησή του. Λίγες ημέρες πριν, η Samsung Electronics ολοκλήρωσε την έρευνα που πραγματοποίησε στο συγκεκριμένο μοντέλο, όπου εντοπίστηκαν σειρά ελαττωμάτων κατασκευής και σχεδιασμού.

Η SDI αυτό τον μήνα προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 150 δισ. γουον (129 εκατ. δολ.) σε ζητήματα ασφάλειας ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν οι μπαταρίες της στο επόμενο μοντέλο smartphone της Samsung Electronics.

Keywords
Τυχαία Θέματα