VW: Συμφωνία για αποζημίωση 5000 δολ. ανά πελάτη

Η Volkswagen ήρθε σε συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές για διακανονισμό της υπόθεσης χειραγώγησης των στοιχείων για τις εκπομπές ρύπων που συντάραξε την παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να κληθεί να αποζημιώσει τους πελάτες που επλήγησαν από το σκάνδαλο, με ποσό 5.000 δολ. στον καθέναν από αυτούς, όπως αναφέρει η γερμανική Die Welt

και όπως αναμεταδίδει το Reuters.

Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας που επικαλείται ανώνυμες πηγές, η συμφωνία θα παρουσιασθεί στον δικαστή Charles Breyer, στο Σαν Φρανσίσκο, αποφεύγοντας τη διενέργεια δίκης, η οποία είχε οριστεί για τις αρχές του καλοκαιριού.

Σημειώνεται ότι η Volkswagen και οι ρυθμιστικές Αρχές είχαν λάβει διορία, μέχρι και σήμερα 21 Απριλίου, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για τα περίπου 600.000 οχήματα diesel που κυκλοφορούσαν στους αμερικανικούς δρόμους και βρέθηκαν εκτεθειμένα στο σκάνδαλο των πειραγμένων στοιχείων για τις εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ενδεχόμενη συμφωνία με τις αμερικανικές Αρχές, θα βοηθούσε την επαναφορά επενδύσεων στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από τη μέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα