Teva: Απολύει το 11% των υπαλλήλων της παγκοσμίως

Την περικοπή έως και 6.000 θέσεων εργασίας δρομολογεί η μεγαλύτερη εταιρεία παρασκευής γενοσήμων στον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ισραηλινού Τύπου, η Teva Pharmaceutical Industries με έδρα το Τελ Αβίβ θα απομακρύνει έτσι το 11% του εργατικού της δυναμικού σε παγκόσμιο επίπεδο. Η απόλυση 5.000 ατόμων θα σημάνει την εξοικονόμηση έως και 2 δισ. δολαρίων, όπως αναφέρει η εφημερίδα του Ισραήλ Calcalist που μετέδωσε την είδηση.

Η μετοχή της

Teva σημείωσε άνοδο στα 119,90 σέκελ νωρίτερα στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ.

Η εταιρεία έχει ήδη αποδεσμεύσει περίπου 100 εργαζόμενους στο Ισραήλ και τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τις ίδιε πληροφορίες, ετοιμάζεται και για νέες απολύσεις ξεκινώντας από την εγχώρια αγορά.

Την ίδια ώρα, η Teva είναι σε αναζήτηση νέου CEO που θα αναλάβει να αναμορφώσει τις δραστηριότητές της μετά και την εξαγορά του κλάδου γενοσήμων της Allergan που αύξησε τα χρέη της, καθώς, λόγω ανταγωνισμού, υποχώρησε η τιμή του φαρμάκου που πετύχαινε τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Ο προηγούμενος CEO, Erez Vigodman, παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα και η μετοχή της εταιρείας που διαπραγματεύεται στις ΗΠΑ, βρίσκεται σε χαμηλά 10ετίας.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο για απολύσεις εντός Ισραήλ, όπου η εταιρεία απολαμβάνει απαλλαγές από φόρους, είχε αποτύχει στο παρελθόν.

Πριν από τέσσερα χρόνια ο τότε δ/νων σύμβουλος, Jeremy Levin, είχε αντιμετωπίσεις μεγάλη αντίσταση κατά των σχεδίων του για μείωση δαπανών από τοπικούς πολιτικούς παράγοντες και εργατικές ενώσεις. Και τώρα, πάντως, αναμένεται πως τα συνδικάτα δεν θα καθίσουν με τα χέρια σταυρωμένα, καθώς δηλώνουν έτοιμα για μάχη.

Η φαρμακευτική στα τέλη του 2016 απασχολούσε σχεδόν 57.000 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα