Άνοδος στην Ασία εν αναμονή της ψήφου για το Obamacare

Με κέρδη έκλεισαν οι αγορές της Ασίας στο απόηχο της μεικτής εικόνας στις αμερικανικές μετοχές και ενλω οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στις ΗΠΑ όπου αναμένεται η κρίσιμη ψηφοφορία για την κατάργηση του obamacare, μιας εκ των μεγάλων προεκλογικών δεσμεύσεων Τραμπ για την οικονομία.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έφτασε να υποχωρεί κατά από τις 19.000 μονάδες

νωρίτερα για να κλείσει στη συνέχεια με μικρή άνοδο 0,23%, στο 19.085,31 μονάδες. Χθες, ο ιαπωνικό δείκτης έκλεισε με μεγάλες απώλειες άνω του 2%.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,41% κυρίως υποβοηθούμενος από τον τομέα πρώτων υλών και ενέργειας. Στη Νότια Κορέα ο Kospi με άνοδο 0,2%.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν σήμερα και οι κινεζικοί δείκτες, με τον Shenzhen να πετυχαίνει οριακά κέρδη 0,03% και τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,1%. Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε επίσης οριακή άνοδο της τάξης του 0,01%.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Ping An Insurance, η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Κίνας σε αγοραία αξία ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών 15% το 2016 στα 62,4 δις. γουάν (9,06 δις. δολάρια σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στις ΗΠΑ επικράτησαν τα μικτά πρόσημα, Η Wall Street έκλεισε την πέμπτη ημέρα απωλειών, μια ημέρα μετά το μεγαλύτερο selloff του 2017.

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη ψηφοφορία στις ΗΠΑ, η αγορά ανησυχεί ότι μια παρατεταμένη διαμάχη στο Κογκρέσο για το Obamacare ίσως καθυστερήσει τη φορολογική μεταρρύθμιση και τον καθορισμό των κρατικών δαπανών.

Keywords
Τυχαία Θέματα