Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη - Ανησυχίες για την ατζέντα Τραμπ

Μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα την ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ με αντικείμενο την ανάπτυξη στις ΗΠΑ και να αναμένουν τις εξελίξεις της ψηφοφορίας στο Κογκρέσο για την κατάργηση του Obamacare.

O πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,22%, ενώ οι περισσότεροι τομείς και δείκτες παρουσιάζουν μεικτά πρόσημα.

Πριν από λίγο, ο FTSE100 υποχωρούσε κατά 0,11%, o DAX με άνοδο 0,25%%, o CAC40 με

οριακή άνοδο 0,03%, και ο FTSE MIB με άνοδο 0,49%.

Οι μετοχές των εταρειών λιανικών πωλήσεων σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις καθώς πολλές εξ αυτών ανακοίνωσαν αποτελέσματα.

Η βρετανική εταρεία ένδυσης Next ανακοίνωσε πτώση 3,8% στα κέρδη και δηλώνει πολύ επιφυλακτική για τη συνέχεια. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 1,8% νωρίτερα.

Στον αντίποδα η Gemalto με τις χειρότερες επιδόσεις και πτώση μεγαλύτερη του 5,3% μετά την υποβάθμισή της σύστασής για δεύτερη φορά από την HSBC, από σύσταση για buy σε σύσταση hold.

Η Βρετανία βρίσκεται σε κατάσταση sok μετά το χθεσινό μακελειό στη Γέφυρα του Γουέστιμίνστερ, όπου ένας άνδρας – τον οποίον οι Αρχές συνδέουν με την τρομοκρατία – σκότωσε τέσσερα άτομα και τραυμάτισε 40, πριν πέσει κι ο ίδιος νεκρός. Η στερλίνα ενισχύθηκε νωρίτερα σε υψηλά ενός μήνα μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία γαι τις λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα