Στέφανος Κασσελάκης: Ποιος είναι ο 35χρονος νέος υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook. Ο ίδιος συστήθηκε στους πολίτες, παραθέτοντας το βιογραφικό του, ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα γι’ αυτόν τον ρόλο, τον οποίο μέχρι πρότινος είχε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο
Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι. Γεννήθηκα στο Μαρούσι το 1988. Σε μία χώρα με κληρονόμους πρωθυπουργούς. Σε μία οικογένεια με αυτοδημιούργητους γονείς. Η μητέρα μου, οδοντίατρος, δούλευε μέρα νύχτα να στηρίξει τον πατέρα μου όσο εκείνος άρχιζε την εταιρεία του. Τελικά η εταιρεία μεγάλωσε και εγώ βρέθηκα να μεγαλώνω στην Εκάλη.

Μόνο που αυτή η ευμάρεια ήταν τελικά επιφανειακή – όπως ήταν και της Ελλάδας. Το παραδικαστικό κύκλωμα χτύπησε τους γονείς μου και τους πήρε ό,τι είχαν και δεν είχαν. Έτσι, στα 14 μου βρέθηκα μόνος μου στην Αμερική. Όχι για πολυτέλεια. Από ανάγκη. Ήμουν τυχερός που ένα από τα παλαιότερα σχολεία των ΗΠΑ μού έδωσε πλήρη υποτροφία. Και αργότερα, η υποτροφία Ανδρέα Δρακόπουλου μού επέτρεψε να φοιτήσω στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Kasselakis (@skasselakis)

Το 2009, στα 21 μου, εν μέσω οικονομικής κρίσης, βρήκα δουλειά στην Goldman Sachs και είδα από κοντά τι είναι Κεφάλαιο. Το να αγοράζεις τον κόπο του άλλου φτηνά. Το πόση αλαζονεία φέρνει το χρήμα. Γι’ αυτό και άφησα αυτήν τη δουλειά. Πήρα δάνειο με προσωπική εγγύηση, και τρία χρόνια μετά κατάφερα να μπω στην ποντοπόρο ναυτιλία. Διαχειριζόμενος ρίσκο όλο το 24ωρο.

Μετά από πολύ ιδρώτα, πήρα μια μεγάλη οικονομική ανάσα. Αλλά υπάρχει μια άλλη ανάσα, πολύ πιο σημαντική: Είναι η ανάσα της ελευθερίας. Γνώρισα τον Τάιλερ στα 31 μου. Νοσοκόμος στις ΜΕΘ, ξαγρυπνούσε δίπλα στους ασθενείς, ενώ έκανε το διδακτορικό του με το φως της ημέρας. Και όπως είχα δει από τους γονείς μου στα εύκολα και στα δύσκολα, όταν βρίσκεις έναν άνθρωπο καλύτερο από σένα, κάνεις ό,τι μπορείς να τον κρατήσεις, ό,τι και να λένε οι άλλοι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Kasselakis (@skasselakis)

Δεν έχω γκέι ατζέντα. Έχω ανθρώπινη ατζέντα. Με προτάσεις που τις διαβάσατε πριν από μερικές μέρες, που άλλοι φοβούνται να τις πουν. Προνόμια για λίγους και εκλεκτούς τέλος, διαφάνεια παντού, τομές σε υγεία, παιδεία, εργασία, δικαιοσύνη, διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στον στρατό. Έχω επίγνωση ότι δε διαθέτω κομματική προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία μου είναι στην εργασία και στην κοινωνική ζωή.

Η υποψηφιότητα που τώρα θέτω δείχνει έναν άλλο δρόμο: Από την κοινωνία, για την κοινωνία. Αρκετές γενιές χάθηκαν. Έφτασε η ώρα να φτιάξουμε το Ελληνικό Όνειρο που τόσο έχουμε ανάγκη. Με ένα κράτος που διασφαλίζει ισοτιμία στην ευκαιρία. Με έναν πολίτη που το μέλλον του δεν προδιαγράφεται από το πού και πώς γεννήθηκε.

Για να γίνει το Ελληνικό Όνειρο πραγματικότητα, πρέπει να νικήσουμε όσους ωφελούνται από μία Ελλάδα άγονο χωράφι και όχι Ευρώπη στην πράξη. Θέλετε να βάλετε απέναντι στον κληρονόμο Μητσοτάκη ένα άτομο αυτοδημιούργητο; Θέλετε να βάλετε απέναντι στους δήθεν άριστους ένα άτομο που μιλάει καλύτερα αγγλικά από αυτούς, που τους έχει κερδίσει σε μαθηματικούς διαγωνισμούς και πτυχία;

Θέλετε να βάλετε απέναντι στον Πρωθυπουργό της δήθεν οικονομικής σταθερότητας ένα άτομο που ξέρει καλύτερα χρηματοοικονομικά και επιχειρείν από εκείνον, επειδή έχει δουλέψει και επιχειρήσει; Θέλετε να βάλετε απέναντι στον σκηνοθετημένο Πρωθυπουργό του Γκρίνμπεργκ έναν άνθρωπο με ενσυναίσθηση; Θέλουμε να βάλουμε απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάποιον που θα τον νικήσει;

Εγώ έχω όρεξη, δεν έχω καμία απολύτως εξάρτηση, δεν μπορούν να με εξαγοράσουν, όπως δεν μπόρεσαν να εξαγοράσουν τον Αλέξη. Η υποψηφιότητά μου είναι ριζοσπαστική. Όπως και η ζωή μου. Πάμε μαζί με σχέδιο. Το Ελληνικό Όνειρο δεν έχει χαθεί. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Καιρός να αναγεννηθούμε. Καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει και πάλι νικητής. Καιρός η σύγχρονη Αριστερά να γίνει πράξη. Καιρός να κάνουμε τον κάθε πολίτη υπερήφανο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι 35 ετών, επιχειρηματίας και εφοπλιστής, δηλώνει αυτοδημιούργητος, με σπουδές στις ΗΠΑ και εθελοντική συμμετοχή στο στρατόπεδο Μπάιντεν, ενώ έχει δηλώσει ανοιχτά ότι ανήκει στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έφυγε από το Μαρούσι για τις ΗΠΑ με την οικογένειά του σε ηλικία 14 ετών για να αρχίσει τα πάντα από την αρχή. «Εξ αρχής δεν αισθανόμουν ξένη ψυχή τώρα δεν αισθάνομαι και ξένο σώμα». Στην Αμερική πήρε υποτροφίες για το κολέγιο και πλήρη υποτροφία για το πανεπιστήμιο της Πανσυλβάνια και έκτοτε διέγραψε μια λαμπρή καριέρα στα χρηματοοικονομικά εργαζόμενος για πέντε χρόνια στη Goldman Sachs.

«Οι γονείς έπεσαν θύματα τότε του παραδικαστικού κυκλώματος στην Ελλάδα και στην ουσία έχασαν ό,τι είχαν δημιουργήσει τόσα χρόνια δουλειάς και η δικιά μου ζωή άλλαξε τελείως», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στα 30 του χρόνια ιδρύει τη δική του ναυπλιακή εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι και ως εφοπλιστής καταφέρνει να διαχειριστεί και να εξασφαλίσει για τους επενδυτές του κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία Swift Bulk. Είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι μόλις 35 ετών επιχειρηματίας, τεχνοκράτης και μιλά άπταιστα 4 ξένες γλώσσες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Kasselakis (@skasselakis)

Ο Στέφανος Κασσελάκης για την προσωπική ζωή του

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι gay και ποτέ δεν έκρυψε την ταυτότητά του. Έχει σχέση την οποία δεν έκρυψε και με τον σύντροφό του έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Θέλουν να αποκτήσουν παιδί και παραμονές των δεύτερων εκλογών θα αντιμετωπίσει με χαρακτηριστική ψυχραιμία τον υποψήφιο βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Παύλο Σαράκη, όταν εκείνος απέρριπτε το δικαίωμα στην οικογένεια για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Τι πρόβλημα έχετε με αυτή την αφίσα. Άρα εγώ δεν έχω δικαίωμα να έχω παιδί στη ζωή μου. Σωστά; Είναι η ζωή μου. Γιατί το φοβάστε τόσο πολύ. Σας έχει επηρεάσει προσωπικά, έχει επηρεάσει τη σχέση σας με τη σύζυγό σας; Γιατί να μην γίνει;», είχε δηλώσει.

Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δώσε συνέντευξη στη Ναταλία Γερμανού

Διαβάστε ακόμα:

 Φελίσια Τσαλαπάτη – Μάνος Κοψαχείλης: Ξαφνικός χωρισμός για το ζευγάρι;

 Λευτέρης Σουλτάτος: Η συνάντηση με την Ελένη Φουρέιρα και η απρόσμενη αποκάλυψη για την κόρη του

 Ξεσπά ο Γεράσιμος Γεννατάς: «Δεν υπάρχει καμία ελευθερία»

Keywords
συριζα, αλέξης τσίπρας, goldman sachs, το φως, facebook, τσιπρας, εταιρεία, ελλαδα, σχολεια, ηπα, instagram, sachs, φως, καιρος, συμμετοχή, swift, βιογραφικο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, αλλαγη ωρας, www.facebook.com, στρατος, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, instagram, μιλα, ελενη, γκει, δουλεια, εδρα, εργασια, ηπα, ισοτιμια, καριερα, μητερα, ονειρο, υγεια, φως, ωρα, αμερικη, αποκαλυψη, απταιστα, ατζεντα, ατομο, αφισα, βρισκεις, γινει, γονεις, δανειο, διδακτορικο, δικη, δειχνει, εγγυηση, ευκαιρια, ευκολα, υπαρχει, εταιρεία, ετων, ευρωπη, εφυγε, εφοπλιστης, ζευγαρια, ζωη, ζωη μου, ηλικια, κεφαλαιο, μπορεις, ναυτιλια, νυχτα, παντα, οικογενεια, ουσια, παιδι, παμε, ψυχη, ρισκο, ρολο, συζυγο, συμμετοχή, σχεδιο, ταυτοτητα, τι ειναι, το φως, τρια, φουρειρα, χρημα, ψυχραιμια, ανηκει, δικαιωμα, δωσε, εξαρτηση, γλωσσες, goldman sachs, χωρα, οδοντιατρος, sachs, swift, τυχερος
Τυχαία Θέματα