Συνταγή: Μπιφτέκια λαχανικών με αλεύρι από φακές

Σε αυτά τα μπιφτέκια λαχανικών η food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου βάζει αλεύρι από φακές. Με την προσθήκη αυτού του υλικού, τα μπιφτέκια έχουν έξτρα πρωτεΐνη και γίνονται ακόμη και νόστιμα και θρεπτικά.

Υλικά:
– 500 γρ πατάτες
– 160 γρ καρότα
– 60 γρ αρακά
– 40 γρ φασολάκια
– 50 γρ καλαμπόκι
– 100 γρ πράσο
– 400 γρ κρεμμύδι ξερό
– 1 πιπεριά Φλωρίνης
– 3 σκ. σκόρδο
– βιολογικό ελαιόλαδο
– θαλασσινό αλάτι

από 1 κ.γ ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο
– 100 γρ αλεύρι από φακές
– 180-200 γρ αλεύρι βρώμης
– 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
– 1/2 κ.γ κύμινο

Εκτέλεση:

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο, προσθέτουμε αλάτι και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για 10 λεπτά. Στα 7 λεπτά θα προσθέσουμε και την πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ

2. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10-12 λεπτά.

3. Σουρώνουμε τα λαχανικά μας και κρατάμε το ζωμό που έχει μείνει. Λιώνουμε τα λαχανικά με τον ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι.

4. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, το αλεύρι από φακές καθώς και το αλεύρι βρώμης. Προσοχή, σύμφωνα με τις αναλογίες που σας προτείνω τα μπιφτεκάκια θα είναι πολύ μαλακά – δε θα στέκονται δηλαδή. Αν θέλετε να τα ψήσετε στο φούρνο, προσθέστε και άλλο αλεύρι και ελαιόλαδο. Εγώ προτίμησα να τα ψήσω στο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κάποιο από τα μπαχαρικά και/η αλάτι αν χρειάζεται. Αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο ώστε να σφίξουν και να συναντηθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Το μυστικό

Το ζωμό που περισσεύει, τον διατηρούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Εναλλακτικά τον προσθέτουμε στα μπιφτεκάκια μας σε περίπτωση που μας έπεσε λίγο αλεύρι παραπάνω.

The post Συνταγή: Μπιφτέκια λαχανικών με αλεύρι από φακές appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα