Τσούζουν τα μάτια σας; Αυτά τα μυστικά θα σας σώσουν!

Η ξηροφθαλμία έχει ως σύμπτωμα την υπερέκκριση δακρύων και το τσούξιμο των ματιών. Δείτε τι να κάνετε.Φροντίζετε σχολαστικά την περιοχή των ματιών. Γι’ αυτό:Εάν φοράτε φακούς επαφής, καλό είναι να τους αντικαθιστάτε έγκαιρα και να χρησιμοποιείτε τεχνητά δάκρυα. Στην περίπτωση που εμφανίσετε συμπτώματα δακρύρροιας, θα πρέπει να περιορίζετε αμέσως τη χρήση τους.Αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο χωρίς γυαλιά ηλίου.Οι γυναίκες δεν πρέπει να μοιράζεστε τα αξεσουάρ του μακιγιάζ και τα καλλυντικά με άλλους. Επίσης, μην αμελείτε να κάνετε ντεμακιγιάζ. Για τα άτομα που έχουν ευαισθησίες ή υποφέρουν από δερματίτιδες,
στα φαρμακεία κυκλοφορούν αποστειρωμένα μαντιλάκια και ειδικά σαμπουάν για την περιοχή των βλεφάρων.Μην τρίβετε τα μάτια σας με τα χέρια.Ελέγχετε τακτικά την όρασή σας. Είναι σημαντικό, επίσης, να μην αφήνετε αθεράπευτη κάποια υποκείμενη νόσο (π.χ. επιπεφυκίτιδα, βλεφαρίτιδα, υπερθυρεοειδισμό, αυτοάνοσα νοσήματα).

Επιλέξτε τα σωστά τεχνητά δάκρυα
Τα τεχνητά δάκρυα λειτουργούν ως υποκατάστατα των φυσικών δακρύων και συστήνονται όταν υπάρχει πρόβλημα στους δακρυϊκούς αδένες. Δεν αναστέλλουν τη φυσική έκκριση των δακρύων, αλλά την ενισχύουν και η χρήση τους είναι απόλυτα ασφαλής. Χωρίζονται σε δύο είδη: στα απλά και σε αυτά που περιέχουν υαλουρονικό οξύ. Οι ειδικοί συστήνουν τα δεύτερα, διότι ενυδατώνουν καλύτερα και για μεγαλύτερη διάρκεια το μάτι. Τα βρίσκετε στα φαρμακεία σε 3 συσκευασίες: σε απλό μπουκάλι, σε μπουκάλι με διήθηση (διηθητικός ηθμός) και σε μονοδόσεις. Προτείνονται αυτά με τη διήθηση, τα οποία έχουν ένα ειδικό φίλτρο που συγκρατεί τα συντηρητικά που περιέχονται σε αυτά (τα συντηρητικά είναι δυνητικά αλλεργιογόνα), έτσι ώστε να μην απορροφώνται από τον οργανισμό, καθώς επίσης και οι μονοδόσεις, που χρησιμοποιούνται άπαξ.

The post Τσούζουν τα μάτια σας; Αυτά τα μυστικά θα σας σώσουν! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα