Μία παραδοσιακή συνταγή για όσους κάνουν δίαιτα και δεν θέλουν να χάσουν τη γεύση!

Παπουτσάκια light: Ένα παραδοσιακά «βαρύ» πιάτο τόσο στην πέψη όσο και σε λίπος μπορεί με έξυπνες αλλάγες να γίνει ελαφρύ! Η βιολόγος – ειδικευμένη στη διατροφή Ειρήνη Πασχαλέρη, μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας & της Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής & Αντιγήρανσης μας το προτείνει.

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

1.5 κιλό μελιτζάνες (4 μέτριες )

¾ κιλού κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος

1 ντομάτα τριμμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

200γρ λευκό τυρί light τριμμένο

4

κουταλιές ελαιόλαδο

*1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

*ροδέλες ντομάτας

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε τον κιμά, το κρεμμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την τομάτα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά πρσέχοντας να μη δημιουργηθούν σβώλοι κιμά.

Ψήνουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες στο γκριλ. Αφού ψηθούν τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, σχηματίζοντας στο κέντρο τους μια κοιλότητα για να δεχθεί τη γέμιση.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα και τις σκεπλαζουμε με το λευκό τυρί. Προς το τέλος, λίγο πριν τις βγάλουμε από τον φούρνο, βάζουμε πάνω από κάθε μελιτζάνα 2-3 ροδελες ντομάτας.

Διάρκεια ψησίματος 45 λεπτά στους 180ΟC.

Διατροφικά σχόλια

Μειώνουμε την ποσότητα του μοσχαρίσιου κιμά και πρσέχουμε όταν τον αγοράζουμε να είναι άπαχος.Το τυρί που χρησιμοποιούμε είναι με χαμηλά λιπαρά.Αντί για 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, βάζουμε 4 κουταλιες της σούπας και ½ ποτήρι λευκό κρασί που προσδίδει υπέροχη γεύση χωρίς λιπαρά.Αντί για μπεσαμέλ και τυρί προσθέτουμε στο τέλος ροδέλες ντομάτας που μάζι με το ελαιόλαδο και το μαϊντανό γεμίζουν το πιάτο μας με αντιοξειδωτικά.Θερμίδες: 380kcal/μερίδα

Η συνταγή είναι από το βιβλίο υγιεινής μαγειρικής της Ειρήνης Πασχαλέρη «Οι συνταγές που άλλαξαν». Παραγγείλτε το on line στο www.hautenature.net ή στο www.naturalhealthclinic.gr

The post Μία παραδοσιακή συνταγή για όσους κάνουν δίαιτα και δεν θέλουν να χάσουν τη γεύση! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα