Ντόνατς με σοκολάτα

Ντόνατς με σοκολάτα

ΑπόEua, 22/04/2013

Ότι πρέπει για ένα νόστιμο πρωινό...

Total Time: 02h 45min Χρόνος προετοιμασίας: 02h 20min Χρόνος μαγειρέματος: 25ΛεπτάΥλικά:Αλεύρι - 3 1/2 ποτήρια για όλες τις χρήσειςΑλάτι - 1 πρέζαΒούτυρο - 4 κουταλιές σούπας σε θερμοκρασία δωματίουΖάχαρη - 4 κουταλιές της σούπαςΜαγιά - 1 κουτάλι της σούπαςΑυγό - 1Γάλα - 1 ποτήρι χλιαρόΗλιέλαιο - για το τηγάνισμαΓια την
σάλτσα σοκολάταςΚουβερτούρα - 200 γρ ψιλοκομμένηΚρέμα γάλακτος - 200 γρΟδηγίες:

Πρώτα ετοιμάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ βάζοντας το αλεύρι ,το βούτυρο , το αλάτι. Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη σαν ψίχουλα, ανοίγουμε μια λακούβα στο κέντρο και βάζουμε την μαγιά ,το χλιαρό γάλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αυγό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη, την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε για 1 - 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο . Μετά παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης σε μέγεθος καρυδιού (ή ότι μέγεθος προτιμάμε), το πλάθουμε σε μπαλάκι και τρυπάμε στο κέντρο με το δάκτυλο μας ώστε να γίνει μια τρύπα. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και την υπόλοιπη ζύμη. Όσα φτιάξαμε τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα για 20 λεπτά. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι καλά και τα τηγανίζουμε (ανοίγοντας με το χέρι πάλι την τρύπα στο κέντρο σε περίπτωση που έχει ενωθεί), μέχρι να ροδίσουν. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για την σάλτσα σοκολάτας βάζουμε την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και βουτάμε ένα- ένα τα ντόνατς που τηγανίσαμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω τρούφα ή φυστίκια όσο είναι ζεστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα