Νηστίσιμη καρυδόπιτα

Νηστίσιμη καρυδόπιτα

ΑπόArtemisia, 09/04/2013

Καρυδόπιτα για τις ημέρες της νηστείας...

Total Time: 01h 15min Χρόνος προετοιμασίας: 15Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 60ΛεπτάΥλικά:Καλαμποκέλαιο - 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιούΖάχαρη - 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιούΚαρυδόψιχα - 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιούΣταφίδες ξανθές - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιούΣταφίδες μαύρες - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιούΝερό - 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιούΚονιάκ - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιούBaking powder - 1 φακελάκιΠορτοκάλι
- 1 κουτάλι της σούπας μόνο το ξύσμαΣόδα μαγειρικής - 1 κουτάλι της σούπαςΑλάτι - μια πρέζαΖάχαρη άχνη - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιούΚανέλα σκόνη - 2 κουταλιές του γλυκούΓαρύφαλλο σκόνη - 2 κουταλιές του γλυκούΑλεύρι - 1 1/2 κιλό για όλες τις χρήσειςΟδηγίες:

Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το λάδι. Προσθέτουμε το νερό, το κονιάκ, την λιωμένη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την πρέζα αλάτι, την κανέλα-γαρύφαλλο, την καρυδόψιχα και τις σταφίδες. Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ενωθούν. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Το ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσει την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Εναλλακτικά μπορούμε να την καλύψουμε με σάλτσα σοκολάτας.

Σάλτσα σοκολάτας: ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι, 1 ποτήρι νερό, 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, 1 φλιτζάνι του τσαγιού κακάο, 2 βανίλιες και τα βράζουμε όλα μαζί, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει και την αφήνουμε να κρυώσει. Μετά την ρίχνουμε πάνω στην καρυδόπιτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα