Μεθυσμένο κοτόπουλο

Μεθυσμένο κοτόπουλο

ΑπόArtemisia, 27/07/2013

Όταν το κοτόπουλο μεθύσει , η γεύση του θα μας καταπλήξει!

Total Time: 01h 10min Χρόνος προετοιμασίας: 30Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 40ΛεπτάΥλικά:Κοτόπουλο - 1 τεμ Καρότα - 3 τεμ.Σκόρδο - 3 σκελίδες ψιλοκομμένοΒούτυρο - 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο - 2 κουταλιές της
σούπαςΔεντρολίβανο - 1 κλωνάριΚρασί - 1/2 ποτήρι του κρασιούΜπράντυ - 3 κουταλιές της σούπαςΟυίσκι - 3 κουταλιές της σούπαςΚεφαλογραβιέρα - 300 γρ.Αλάτι-πιπέρι - Κόκκινη πιπεριά - 1 τεμΚίτρινη πιπεριά - 1 τεμ.Νερό - 1 1/2 ποτήρι για το βράσιμοΟδηγίες:

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το πλένουμε. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει με το 1 1/2 ποτήρι νερό περίπου 15 λεπτά. Όταν βράσει το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Το ξεκοκκαλίζουμε ενώ το ζουμάκι του το κρατάμε. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι , το βούτυρο και αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ροδίσει. Κόβουμε μακρόστενα τις πιπεριές και τα καρότα αφού τα έχουμε πλύνει και καθαρίσει. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με δεντρολίβανο να σοταριστούν με το κοτόπουλο. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τέλος να σοταριστεί κι αυτό. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με κρασί , ουίσκι και μπράντυ. Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα ποτά και προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι τσαγιού από το ζουμί που κρατήσαμε. Αφήνουμε να βράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Θέλουμε να μείνει με τα ζουμιά του. Κόβουμε την κεφαλογραβιέρα σε κύβους και την βάζουμε στην κατσαρόλα προς το τέλος γιατί δεν θέλουμε να λιώσει. Σερβίρεται με ρύζι , μακαρόνια ή πατάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα