Metal Gear Solid: Ground Zeroes: Αποκλειστικό περιεχόμενο σε PS3 και PS4

Ο Hideo Kojima αποκαλύπτει μια φωτογραφία με ευχάριστα νέα για τους φίλους της Sony. [UPDATE]
[Αρχική δημοσίευση: 2/9] Η Konami μόλις έδωσε το πράσινο φώς και οι πρώτες σκηνές του καλά κρυμμένου Metal Gear Solid: Ground Zeroes έγιναν και επίσημα διαθέσιμες στο ευρύ κοινό, αμέσως μετά την παρουσίασή του στην Pax
Prime. Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, το παιχνίδι δείχνει έτη φωτός μπροστά απ’ οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι σήμερα. Φωτορεαλιστικά γραφικά, αξεπέραστα εφέ φωτισμού και νερού, αληθοφανή facial animations, σχεδιασμός κορυφαίου επιπέδου και περιβάλλοντα που κόβουν την ανάσα. Συμφώνα με πληροφορίες από την Pax Prime, τα στιγμιότυπα που προβάλλονται στο demo έχουν παρθεί από μια πρόσφατη έκδοση που τρέχει σε PC, αν και όπως δηλώνει ο Hideo Kojima η έκδοση του PlayStation 3 δεν θα απέχει και πολύ από αυτή. {youtube}L5IVOs5Pxh8|400|300{/youtube} Η ιστορία φαίνεται να λαμβάνει χώρα μετά τα γεγονότα του Metal Gear Solid: Peace Walker. Χαρακτήρες όπως η Paz Ortega και ο Chico αναφέρονται σε διάφορους διαλόγους, ενώ ο Big Boss αποκαλύπτεται μέσα στα τελευταία λεπτά του βίντεο, δείχνοντας τον νέο εξοπλισμό του και το φανερά γερασμένο του πρόσωπο (το οποίο έχει μεγάλη ομοιότητα σε αυτό από την εμφάνισή του στο Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots). Σαν κλασικό Metal Gear το 90% του βίντεο αποτελείται από cutscenes, με ένα πολύ μικρό μέρος στο τέλος να μοιάζει σαν κανονικό gameplay video. Παρόλα αυτά, η καλά σκηνοθετημένη εισαγωγή είναι real-time cinematic και δεν παρουσιάζει καμία διαφορά σε σχέση με το playable κομμάτι του Demo. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, οι developers έκαναν μια πιο εκτενή επίδειξη των διάφορων μηχανισμών του παιχνιδιού, δείχνοντας κλασικό sneaking gameplay, χρήση όπλων και gadgets, οδήγηση οχημάτων και κλήση συμμαχικών ελικοπτέρων. Το Metal Gear Solid: Ground Zeroes θα κυκλοφορήσει για PS3 και Χbox 360 με την ακριβή ημερομηνία να μην έχει ακόμη ανακοινωθεί. Διαβάστε τα reviews των Metal Gear Solid: Peace Walker και Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots από το GameWorld.

[UPDATE 28/9] Στο Μetal Gear Solid: Ground Zeroes αναμένεται να επιστρέψουν κάποια από τα στοιχεία που είχαμε συναντήσει στο Metal Gear Solid: Peace Walker. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας θα μπορείτε να κατασκευάσετε μια βάση και να προχωρήσετε στην παραγωγή όπλων μέσα σ' αυτήν. Σύμφωνα με δηλώσεις του Hideo Kojima, παραγωγού του παιχνιδιού, είναι πιθανό να υπάρξει κάποια εφαρμογή που θα σας επιτρέπει να διευθύνετε την βάση σας μέσω smartphone ή κάποιας άλλης κινητής συσκευής.

Ο Kojima κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για το πως ακριβώς θα υλοποιηθεί αυτό το project, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε συναντήσει κάτι αντίστοιχο. Για παράδειγμα, στην Ιαπωνία κυκλοφορεί μια εφαρμογή για τις iOS συσκευές που σας βοηθάει στο customization του mech σας στο Armored Core V. Στο Metal Gear Solid: Ground Zeroes η πρόσβαση στη βάση θα γίνεται μέσω ενός ελικοπτέρου και αφού προσγειωθείτε στο ελικοδρόμιο θα μπορείτε να εξερευνήσετε τις τοποθεσίες της με τα πόδια. Επιπλέον, μια ακόμα ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι στο παιχνίδι θα έχουμε εναλλαγή μέρας και νύχτας με την Fox Engine να κάνει πλήρη επίδειξη των δυνατοτήτων της.

[UPDATE 13/11/13] Το Metal Gear Solid: Ground Zeroes, το οποίο όπως ήδη ξέρουμε αποτελεί πρόλογο του Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, θα περιλαμβάνει αποκλειστικό περιεχόμενο στις κονσόλες της Sony, PS3 και PS4.

Την είδηση αποκάλυψε -ίσως και άθελά- του ο Hideo Kojima, ο οποίος έδωσε στην δημοσιότητα μια φωτογραφία όπου φαίνονται καθαρά κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το παιχνίδι. Όπως μπορείτε να δείτε και οι ίδιοι παρακάτω, στην οθόνη που βρίσκεται κάτω αριστερά στην εν λόγω εικόνα μπορούμε να διαβάσουμε τα εξής: "Metal Gear Solid: Ground Zeroes, ο πρόλογος του Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain", διαδραματίζεται το 1975, μετά τα γεγονότα του Peace Walker και εννέα χρόνια πριν το The Phantom Pain. Περιλαμβάνει πολλαπλές αποστολές με μια κεντρική ιστορία και side-missions" και "Αποκλειστικό περιεχόμενο για το PlayStation".

Ακόμη βέβαια δεν έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Konami, αλλά φαίνεται πως οι χρήστες των κονσόλων της Sony μάλλον έχουν ένα λόγο να χαίρονται παραπάνω. Δείτε εδώ την οθόνη από την εν λόγω φωτογραφία. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε οκλόκληρη την εικόνα.

Το Metal Gear Solid: Ground Zeroes αναμένεται την Άνοιξη του 2014 για PS3, PS4, Xbox 360 και Xbox One. Για το Metal Gear Solid V: The Phantom Pain δεν γνωρίζουμε ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα