PS4: Φωνητικές εντολές

Θα είναι περιορισμένες στην αρχική κυκλοφορία του PlayStation 4.

Όπως γνωρίζουμε ήδη, οι φωνητικές εντολές του Kinect 2.0 στο Xbox One έχουν διαφημιστεί πολλές φορές κατά το παρελθόν από την Microsoft. Τι σκοπεύει όμως η Sony να πράξει για το PlayStation 4

με την χρήση της νέας PlayStation camera;

Η Sony δήλωσε ότι τέτοιου είδους φωνητικές οδηγίες θα προστίθενται σταδιακά στο PS4 και δεν θα είναι διαθέσιμες από το λανσάρισμα. Μέσω συγκεκριμένων apps που θα κατεβάζετε από το PlayStation 4 θα έχετε πλήρη υποστήριξη των voice commands. Το κόστος της PlayStation 4 camera ανέρχεται σε 60 ευρώ και δεν θα περιλαμβάνεται στην αρχική έκδοση της κονσόλας.

Αν θα θελήσετε να ενεργοποιήσετε το "voice control mode" θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωνητικές εντολές για να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι ή για να τραβήξετε επιτόπου screenshot την ώρα που θα παίζετε ένα παιχνίδι. Κατά το λανσάρισμα δεν θα σας δίνεται η δυνατότητα να εκκινήσετε την κονσόλα με την φωνή σας ή να σταματήσετε κάποιο βίντεο που παίζει. Συνολικά θα υποστηρίζονται έξι γλώσσες φωνητικών οδηγών (Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιαπωνικά) ενώ μελλοντικά θα ακολουθήσουν περισσότερες μέσω των σχετικών system software updates.

Ακόμη, κάθε PS4 θα διαθέτει την εφαρμογή Playroom προεγκατεστημένη. Το Playroom θα σας κάνει επίδειξη της PlayStation Camera και του DualShock 4. Τέλος, η κάμερα θα χρησιμοποιείται φυσικά και για live streaming στο Twitch.tv, το Ustream και μελλοντικά για το YouTube.

Το PlayStation 4 θα κυκλοφορήσει επίσημα στη χώρα μας στις 13 Δεκεμβρίου με κόστος 400 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα