Middle-earth: Shadow of Mordor

Το νέο παιχνίδι στον κόσμο του The Lord of the Rings. Ανακοινώθηκαν οι απαιτήσεις της έκδοσης για PC. [UPDATE 5]

[Αρχική δημοσίευση: 13/11/2013] Η Monolith Productions που στο παρελθόν έχει αναπτύξει τα Gotham City Imposters και Guardians of Middle-earth, ανακοίνωσε τη νέα δημιουργία της, η οποία θα διαδραματίζεται στον κόσμο του The Lord of the Rings.

Το

Middle-earth: Shadow of Mordor θα είναι ένα Αction game με κάμερα τρίτου προσώπου, στο οποίο θα αναλαμβάνετε τον Talion, έναν ranger που δολοφονήθηκε την νύχτα που ο Sauron και ο στρατός του επέστρεψαν στην Mordor. Ένα πνεύμα φέρνει πίσω στη ζωή τον Talion, ο οποίος τώρα πια ξεκινάει το ταξίδι του για να πάρει εκδίκηση. H Monolith Productions συνεργάστηκε με την Middle-earth Enterprises, τον σκηνοθέτη Peter Jackson και την Weta Workshop για να προσδώσει στη νέα της δημιουργία περισσότερη αυθεντικότητα τόσο στα περιβάλλοντα που θα βρεθείτε, όσο και στους χαρακτήρες που θα συναντήσετε.

Το στοιχείο που δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή από την εταιρεία ανάπτυξης, είναι οι σχέσεις που θα αναπτύξετε μεταξύ των NPC και των εχθρών. Για αυτό το λόγο, υπάρχει το Nemesis System, με τη βοήθεια του οποίου κάθε παιχνίδι που παίζετε θα είναι διαφορετικό. Οι αποφάσεις που θα πάρετε θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στον κόσμο γύρω σας, αλλά και στους αντιπάλους που θα συναντήσετε. Μάλιστα, αν κάποιος από αυτούς καταφέρει και ξεφύγει από εσάς ζωντανός, θα συνεχίσει να εξελίσσεται και την επόμενη φορά που θα συναντηθείτε, θα είναι ακόμα πιο δυνατός. Τα γεγονότα του Shadow of Mordor δε θα βασίζονται επάνω στις ταινίες και σύμφωνα με την Monolith Productions, κάθε παίκτης θα μπορεί να ζήσει την δική του διαφορετική ιστορία.

[UPDATE 16/12/2013] Η Warner Bros. Interactive Entertainment και η Monolith Productions έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα τα πρώτα screenshots από το επερχόμενο Middle-Earth: Shadow of Mordor. Τα screenshots μπορείτε να τα δείτε στην gallery του άρθρου. Κεντρικός πρωταγωνιστής της ιστορίας θα είναι ο Talion, ένας ranger, ο οποίος έχει χάσει την οικογένειά του και επιστρέφει από τον κόσμο των νεκρών αναζητώντας εκδίκηση. Τα γεγονότα του παιχνιδιού λαμβάνουν χώρα μεταξύ των αντιστοίχων του The Hobbit και του Lord of the Rings και συγκεκριμένα κατά την έλευση του Σκοτεινού Άρχοντα Sauron στην Mordor.

[UPDATE 2: 24/1/2014] Το Middle-Earth: Shadow of Mordor υπόσχεται ένα παρόμοιο ύφος με τα Assassin's Creed ή με την σειρά Batman Arkham, σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα και το lore του κόσμου του The Lord of the Rings, κάτι το οποίο μπορείτε πλέον να το διαπιστώσετε και οι ίδιοι.

Αυτό είναι δυνατό χάρης στο πρώτο, εντυπωσιακό αν μη τι άλλο τρέιλερ, το οποίο μας παρουσιάζει gameplay από την pre-alpha έκδοση του παιχνιδιού. Σε αυτό μπορείτε να θαυμάσετε τον πρωταγωνιστή Talion, έναν ranger με υπερφυσικές δυνάμεις, να σκαρφαλώνει, να ακροβατεί, να κάνει κινήσεις parkour και να μακελεύει με θανατηφόρες χορογραφίες ορδές από σιχαμένα Orcs. Επίσης, όπως μπορείτε να δείτε, έχει την ικανότητα να μπαίνει στον κόσμο των wraiths κατά βούληση, τον ίδιο κόσμο δηλαδή που έμπαιναν ο Frodo και ο Bilbo όταν έβαζαν το δαχτυλίδι.

Το παιχνίδι υπόσχεται ποικιλία στους εχθρούς αλλά και ένα είδος μοναδικής εμφάνισης και A.I. για τον καθένα, αφού θα μπορούν να κάνουν και αυτοί level up και να γίνουν πιο ξεχωριστοί μέσα στις ομάδες τους. Αυτό επηρεάζει και τις δικές σας πράξεις, καθώς εάν αφήσετε κάποιον να ξεφύγει μπορεί να χρειαστεί να τον αντιμετωπίσετε αργότερα στο παιχνίδι, ποιο ισχυρό πλέον αλλά και με μεγαλύτερη ανταμοιβή για τον θάνατό του. Δείτε εδώ το εν λόγω τρέιλερ:

{youtube}fpRXiyIvvX4|500|300{/youtube}

Οι fans του The Lord of the Rings είναι πολλοί και περιμένουν εδώ και χρόνια έναν τίτλο αντάξιο του ονόματος αυτού. Η δημιουργία της Monolith Productions δείχνει σίγουρα πολλά υποσχόμενη και περιμένουμε νεότερα με ανυπομονησία.

[UPDATE 3: 4/2/2014] Το Middle-Earth: Shadow of Mordor θα περιλαμβάνει μόνο single-player mode και σε καμία περίπτωση co-op ή multiplayer.

Η είδηση αυτή προέκυψε μέσα από το επίσημο account του παιχνιδιού στο Twitter. Πιο συγκεκριμένα, διαβάζουμε σε σχετικό μήνυμα: «Συγγνώμη, αλλά δεν θα υπάρχει co-op. Το Shadow of Mordor έχει δημιουργηθεί μόνο για single-player εμπειρία».

Το Middle-earth: Shadow of Mordor θα κυκλοφορήσει για PC, PS4, Xbox One, PS3 και Xbox 360 κάποια στιγμή μέσα στο 2014, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

[UPDATE 4: 3/4/2014] Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Warner Bros., το Middle-earth: Shadow of Mordor θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου 2014 για PC, PS4, Xbox One, PS3 και Xbox 360. Παράλληλα, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα νέο τρέιλερ, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω:

{youtube}QHUQ3j3p-OA|500|300{/youtube}

Σχολιάστε τα νέα του Shadow of Mordor και στο αντίστοιχο topic στο forum του GameWorld.

[UPDATE 5: 3/4/14] Η σελίδα στο Steam για το Middle-earth: Shadow of Mordor ανέβηκε σήμερα, έτσι μπορέσαμε να μάθουμε πέρα από διάφορες γενικές πληροφορίες, τις ελάχιστες και τις προτεινόμενες απαιτήσεις της έκδοσης για PC.

Ελάχιστες απαιτήσεις:
• Λειτουργικό: 64-bit: Vista, Win 7, Win 8
• Επεξεργαστής: Intel Core i5-750 στα 2.67 GHz ή AMD Phenom II X4 965 στα 3.4 GHz
RAM: 4 GB
• Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce GTX 560 ή AMD Radeon HD 6950
DirectX 11
• Χώρος στον σκληρό: 25 GB

Προτεινόμενες απαιτήσεις:
• Λειτουργικό 64-bit: Win 7, Win 8
• Επεξεργαστής: Intel Core i7-3770 στα 3.4 GHz ή AMD FX-8350 στα 4.0 GHz
RAM: 8 GB
• Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce GTX 670 ή AMD Radeon HD 7970
DirectX 11
• Χώρος στον σκληρό: 40 GB

Το Middle-earth: Shadow of Mordor θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου για PC, PS4, Xbox One, PS3 και Xbox 360.

Σχολιάστε τα νέα του Shadow of Mordor και στο αντίστοιχο topic στο forum του GameWorld.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα