Destiny

Halo RPG Online...

Κάθε πραγματικός gamer που σέβεται τον εαυτό του γνωρίζει την σειρά Halo της Bungie. Ένα First-Person Shooter που για την εταιρεία ανάπτυξης του Σικάγο έγινε το 2001 παιχνίδι-σταθμός, αφού την ανέδειξε μετά τα Marathon (FPS) και Myth

(Real-time Tactics) που ουδέποτε γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στα '90s.

H επιτυχία αυτή του Halo έμεινε κληρονομία στην Microsoft, η οποία ανέθεσε την σειρά στην 343 Industries. Ως εκ τούτου, η Bungie αποφάσισε να δημιουργήσει την δική της σειρά. Εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι τα FPS/RPG είναι ένα μη κορεσμένο είδος, αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή τη φόρμουλα, δημιουργώντας εν τέλει το Destiny.

Το παιχνίδι είχε γίνει tease εδώ και περίπου πέντε χρόνια, από το Halo 3: ODST, όταν η Bungie είχε δημιουργήσει το μότο "Destiny awaits". Επίσημα πληροφορίες αποκαλύφθηκαν τον Νοέμβριο του 2012 και από τότε μέχρι σήμερα, έχουμε ακούσει πολλά για την νέα αυτή διαστημική εμπειρία, που ανάγεται σε "ναυαρχίδα" της Activision για την φετινή χρονιά. Τα ταξίδια στους κοντινούς πλανήτες, το γνώριμο gunplay της Bungie και τα άφθονα online modes έχουν αδιαμφισβήτητα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας, πόσο μάλλον μετά από το walkthrough που ανεβάσαμε στο κανάλι μας στο YouTube.

Προσωπικά ως fan των διαστημικών εξερευνήσεων αλά Mass Effect, δεν σας κρύβω ότι περίμενα με ανυπομονησία την κυκλοφορία του. Απογοητεύτηκα για την μη κυκλοφορία στα PC, ειδικά όταν μιλάμε για ένα Online FPS, κάτι που μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήταν αυτονόητη υπόθεση. Σαφώς η λίστα φίλων σε PSN και Xbox Live βολεύει αφάνταστα, απλά ο συνδυασμός mouse-keyboard δύσκολα αντικαθίσταται κι η Bungie τουλάχιστον ξέρει να το κάνει. Όπως και να 'χει, οι προβληματισμοί λαμβάνουν τέλος. Με την έκδοση του PS4 ανά χείρας, το ερώτημα που θέτουμε παραμένει: Είναι τελικά το Destiny ένας AAA title όπως διαφημίζεται; Και τελικά άξιζε τόση αναμονή;

Άνθρωπος και εξωγήινοι, επτά αιώνες μετά
Βρισκόμαστε 700 χρόνια στο μέλλον όταν -όπως σε κάθε video game- ξεσπά ένας διαγαλαξιακός πόλεμος. Η ανθρωπότητα δέχθηκε μία σειρά επιθέσεων, γνωστές και ως "Collapse", ενώ οι εναπομείναντες γήινοι διασώθηκαν και γύρισαν πίσω στη Γη από το άσπρο σφαιρικό σώμα με την ονομασία "The Traveler". Οι άνθρωποι καλούνται τώρα απ' τη Γη να επουλώσουν της πληγές τους, να πάρουν δύναμη απ' το Traveler (μια μυστηριώδης ενέργεια που αποκαλείται "The Light") και όχι μόνο να απωθήσουν τους εχθρούς τους αλλά να αντεπιτεθούν στους κοντινούς πλανήτες.

https://www.youtube.com/watch?v=fcYOEX_ODLQ Το σενάριο του Destiny ξεκινά απ' τη Γη και διεξάγεται επίσης σε Σελήνη, Αφροδίτη και Άρη. Ως προς την πρωτοτυπία του θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλλω καθώς το έχουμε δει πολλάκις σε παραλλαγές. Η παρουσίασή του επίσης δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας αφού τα cutscenes είναι ελάχιστα, οι επεξηγήσεις ακόμη λιγότερες και κάθε αποστολή φαντάζει τυπική διαδικασία. Τυπικά οδηγείστε απ' τους NPC να ψάχνετε για ευρήματα στους πλανήτες, σκοτώνοντας ορδές εξωγήινων, ενώ η μόνη καθοδήγησή σας στις αποστολές προέρχεται απ' το Ghost, έναν μικρό ρομποτικό σύντροφό σας (κάτι σαν ιπτάμενο μάτι) που κάνει scan άγνωστα αντικείμενα και δίνει τις ερμηνείες του για το τι βρήκατε. Οι περιγραφές των αντικειμένων αυτών από τα Ghosts (που ξαναλέμε, υποτίθεται ότι περιγράφουν την ιστορία) αποτελούνται από 2-3 προτάσεις ασύνδετες μεταξύ τους, σε σημείο που θα πρέπει να ψάχνετε σε μεγάλο ποσοστό στα forums του Destinythegame.com για να πάρετε απαντήσεις, κάτι που λίγοι gamers έχουν την υπομονή να κάνουν.

Παρότι οι sci-fi αναζητήσεις με κάνουν να ανατριχιάζω, η παρουσίαση της πλοκής του Destiny είναι κατά την άποψή μου από τα πιο αδύναμα μέρη του. Επί της ουσίας η Bungie έχει ένα πολύ αξιόλογο προϊόν, που όμως επισκιάζεται από λεπτομέρειες σαν αυτή. Αν υπήρχαν περισσότερα cutscenes, περισσότερες ομιλίες με NPC που θα εξηγούσαν συγκεκριμένα γεγονότα που υποτίθεται ότι συνέβησαν και κυρίως πολλές αναφορές στα τέσσερα races εξωγήινων που συναντάμε (Cabal, Fallen, Hive και Vex), θα ορμούσαμε στις μάχες με πολύ μεγαλύτερη όρεξη. Μην περιμένετε λοιπόν κανένα δέσιμο με χαρακτήρες τύπου Master Chief, παρότι μοιραία λόγω της εταιρείας ανάπτυξης θα σας έρθει αρκετές φορές η σύγκριση αυτή στο μυαλό, τουλάχιστον ως προς τους μηχανισμούς μάχης.

Γνωρίστε τους Guardians
Σε περιπτώσεις αφανισμού του είδους, που απευχόμαστε μελλοντικά, οι κάτοικοι του πλανήτη ενωνόμαστε, ενίοτε και με "φιλικά races" (βλέπε Mass Effect) και δημιουργούμε μία στρατιά. Στην περίπτωσή μας η διαγαλαξιακή συμμαχία αποκαλείται από τους "Guardians". Στο character creation δημιουργείτε τον Guardian σας, ανάμεσα σε τρεις φυλές (Human, Exo και Awoken), με καθαρά στυλιστικές διαφορές. Μετά επιλέγετε το class σας, ανάμεσα σε Titan, Hunter και Warlock.

Τα classes δυστυχώς έχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους. Καταρχήν μοιράζονται κάποια passive skills. Η κύρια διαφορά τους όμως έχει να κάνει με τα stats και τα active skills. Πατώντας τα L1+R1 ενεργοποιείτε το active skill, το οποίο έχει ένα υψηλό cooldown. Στο Level 15 αποκτάτε το subclass σας οπότε επιλέγετε αν θα εξασκήσετε το πρωταρχικό skill tree του class ή αυτό του subclass, στο οποίο αρχίζετε να ξεκλειδώνετε skills από το μηδέν.

Στα του customization οι επιλογές που σας δίνονται είναι ελάχιστες. Οκτώ πρόσωπα, μία ντουζίνα κομμώσεις και ορισμένες αποχρώσεις δέρματος κι ως εκεί. Ενίοτε δηλαδή τα εξωτερικά χαρακτηριστικά των Guardians παρουσιάζουν κάποιες ομοιότητες, πόσο μάλλον όταν αλλαγές σε ύψος ή βάρος απουσιάζουν.

Το τελευταίο οχυρό
Εκεί λοιπόν που η ανθρωπότητα θα αφανιζόταν απ' τη Γη, ξαφνικά ορμάτε εσείς για να την σώσετε. Αρπάζετε ένα όπλο που βρίσκετε μπροστά σας, σκοτώνετε κάποια γκρουπ εξωγήινων και ακολούθως φτάνετε στο The Tower για ανεφοδιασμό αλλά και για μια πρώτη γνωριμία με τους NPC. Ο συγκεκριμένος διαστημικός σταθμός αποτελεί το κέντρο για τις επιχειρήσεις σας κι εκεί θα συναντήσετε τους NPC/Vendors που σας δίνουν reward μετά από κάθε αποστολή, σας πωλούν αντικείμενα ή κάνουν identify schematics, δηλαδή άγνωστα αντικείμενα που βρήκατε (το RPG στοιχείο στο μεγαλείο του).

Γενικά τα RPG elements είναι διάσπαρτα, όχι μόνο στους χαρακτηρισμούς "class", "subclass" και "skills" (κάτι αυτονόητο) αλλά ακόμα και στις ονομασίες των εχθρών. Τα περισσότερα ονόματα των mobs είναι medieval, του στυλ goblins, hobgoblins, ogre, minotaur, knight, captain, acolyte κ.ο.κ. Η έλλειψη έμπνευσης χτυπάει κόκκινο, λες και η Bungie έστησε ένα...Scary Movie προς τα RPG και τα troll-άρει!

Εκεί που όμως πραγματικά ή έμπνευση των δημιουργών απογοητεύει έγκειται στο σχεδιασμό του περιβάλλοντος. Κάθε πλανήτης αποτελείται από ένα και μόνο map και 4-5 είδη τεράτων. Πρακτικά στα 8-10 levels που απαρτίζουν τους πλανήτες, οι αποστολές από ένα σημείο και μετά καταντούν επαναλαμβανόμενες. Επισκέπτεστε τα ίδια μέρη (στην καλύτερη η μισή αποστολή έχει επανεμφανιστεί κι ένα σημείο του map είναι νέο κι ανεξερεύνητο) και σκοτώνετε τα ίδια είδη εχθρών, παρακαλώντας να αλλάξετε πλανήτη για χάρη της ποικιλίας.

"Γαζώνω εξωγήινους όξω από την Αφροδίτη"
Η επιλογή αποστολής είναι κάθε φορά στη δική σας διακριτική ευχέρεια. Στα είδη αποστολών έχουμε: Για Single-Player τα Story Missions και Patrol Missions, ενώ για Multiplayer Co-Op τα Stryke (για τρία άτομα) και τα Raids με 5 άτομα, που θα είναι διαθέσιμα από τις 16 Σεπτέμβρη. Τα Story Missions έχουν προκαθορισμένες αποστολές που δίνουν XP και gear bonus, ενώ τα Patrol Missions εμφανίζονται ως τυχαίες αποστολές που δίνουν Vanguard bonus (reputation rank που σας χρειάζεται για την αγορά αντικειμένων). Ακόμη, ανάλογα με το score σας σε κάθε Patrol Mission, παίρνετε επιπλέον materials με τα οποία λαμβάνετε ειδικά αντικείμενα από τον Seeker, NPC χαρακτήρα που βρίσκεται εντός του Tower, της μόνης πόλης ανεφοδιασμού.

Όλες οι αποστολές κάθε πλανήτη παρουσιάζουν...σημεία και τέρατα του ίδιου map, με διάφορους συνδυασμούς. Οι αποστολές δεν ξεκλειδώνουν όποτε ολοκληρώνετε έναν πλανήτη, αλλά γίνονται σταδιακά διαθέσιμες, αρκεί να έχετε το απαιτούμενο level και εξοπλισμό.

Το σύστημα μάχης είναι το highlight του Destiny, καθώς η Bungie έχει εισάγει όλη την μαεστρία και την τεχνογνωσία της απ' τη σειρά Halo στον νέο της τίτλο. Το οπλοστάσιο απαρτίζεται από auto rifles, pulse rifles, semi auto rifles, shotguns και handguns μέχρι snipers, laser guns, αλλά και βαρύ οπλισμό όπως machine guns, rocket launchers και γενικά ό,τι βάλει ο νους σας. Κάθε όπλο έχει πέντε stats που καθορίζουν για παράδειγμα το damage του, το range του ή την στιβαρότητα στα χέρια σας κι αυτό έχει πραγματικό αντίκτυπο μέσα στη μάχη.

Μια απολαυστική online εμπειρία που θα σας απορροφήσει σε γνώριμους πλανήτες.

Η διαφορετική αυτή συμπεριφορά των όπλων αναγκάζει κάθε παίκτη να παίξει με το δικό του στυλ, ανάλογα με την class του. Ομολογώ πάντως ότι τόσο με Hunter, όσο και με Titan κουβαλούσα διαρκώς sniper και θέριζα στα head shots. Ο Titan μπορεί να κάνει smash στο έδαφος και να σκοτώνει πολλούς εχθρούς μαζί, ενώ έχει πανίσχυρη γροθιά, στοιχεία που βρήκα πιο πρακτικά στη μάχη, από τα αντίστοιχα skills π.χ. του Hunter που αποκτά ισχυρή δύναμη για λίγα δευτερόλεπτα βγάζοντας χρυσό όπλο ή του Warlock που χρησιμοποιεί μαγείες. Βέβαια ο Hunter στην subclass του στο level 15 ομολογώ ότι με τα συνεχόμενα "αλά νίντζα" χτυπήματα γίνεται πολύ πιο OP από την ασπίδα του Defender subclass του Titan. Γενικά η επιλογή του class έχει συνήθως να κάνει με το στυλ που προτιμάτε σε ένα RPG, αν και επαναλαμβάνουμε ότι οι διαφορές έχουν να κάνουν κυρίως στα skills και στα stats (π.χ. ο Warlock έχει λιγότερα hit points). Αν έχετε καλό σημάδι και ξέρετε να τρέχετε δεν φοβάστε τίποτα.

Η δράση είναι το σημείο-κλειδί στο Destiny καθώς οι μάχες σας προσφέρουν μια κορυφαία εμπειρία. Τα σημεία των spawns έχουν μικρές αποστάσεις και το gunplay δίνει ρέστα, καθώς οι εχθροί σας μουγκρίζουν ενώ τους αδειάζετε τόνους από πυρομαχικά. Το κουβάλημα τριών όπλων κάθε φορά (primary, secondary και heavy) αλλά και η άμεση εναλλαγή τους με το Δ ή με το Δ πατημένο (για τα heavy) λειτουργεί θετικά. Παρατηρήσαμε πάντως ένα θέμα με το reload, βάση του οποίου δεν μπορείτε να ξαναγεμίσετε το όπλο σας ενώ τρέχετε καθώς τότε το γέμισμα όπλου θα σταματήσει (άραγε bug ή στοιχείο ρεαλισμού;). Γενικά το σίγουρο reload είναι πατώντας το τετράγωνο και στεκούμενοι ακίνητοι ή απλά ενώ προχωράτε, κάτι που αντιλαμβάνεστε ότι δυσκολεύει μέσα στη μάχη.

Το balancing στα όπλα υφίσταται με την παροχή λιγότερων ή περισσότερων πυρομαχικών ανάλογα με το είδος του όπλου. Για παράδειγμα, τα sniper rifles παίρνουν ελάχιστες σφαίρες στη θαλάμη (συνήθως τρεις), ενώ υπάρχουν πανίσχυρα Rocket launcher με μόλις μία σφαίρα και αργό reload. Όλα αυτά δείχνουν μια αντίθεση απέναντι στα auto rifles των δεκάδων σφαιρών που όμως θα κάνουν μικρότερο damage. Η χρήση του sniper είναι απόλαυση, με το ζουμ στο μεγαλείο του και τα headshots να ανταμείβουν ακόμα και με άμεσα kills.

"Θα αράξω εδώ αν δεν σε πειράζει, εσείς βγάλτε το boss!"
Το A.I. στο Destiny έχει τα σκαμπανεβάσματά του. Καταρχήν οι εχθροί σας εντοπίζουν όπου κι αν βρίσκεστε, μόλις βέβαια κάνετε αισθητή την παρουσία σας. Κάθε level καταλήγει σε boss fight όπου η δυσκολία θα σας ζορίσει, αφού τα bosses συνδυάζονται με minions. Όμως πέρα από αυτό, η εξόντωση των απλών εχθρών είναι μονίμως παιχνιδάκι. Μπορείτε να μεταβείτε από το ένα σημείο στο άλλο καβαλώντας ιπτάμενα μηχανάκια, γκαζώνοντας ή και πυροβολώντας με αυτά. Εξ αρχής έχετε το δικό σας προσωπικό μηχανάκι με το οποίο μεταφέρεστε εύκολα και γρήγορα απ' το ένα σημείο του level στο άλλο, ενώ στην πορεία μέχρι το φινάλε του story αποκτάτε διάφορα ακόμη οχήματα (ατομικά πάντα) με αυτόματα όπλα ή κανόνια, ανάλογου damage ή ταχύτητας ρίψης.

Το παράδοξο όμως είναι ότι μόνο στα bosses υπάρχει μια στοιχειώδης δυσκολία. Στους απλούς εχθρούς το respawn είναι άμεσο, χωρίς κανένα penalty (!) και σε κοντινή απόσταση. Στα bosses συναντάμε το restricted respawn, βάση του οποίου αν πεθάνουν όλοι οι παίκτες τότε ξαναρχίζει το boss fight από την αρχή. Επίσης υπάρχουν exploits σε κάθε boss και κυρίως κρυφά σημεία όπου μπορεί να σταθεί ένας παίκτης ακίνητος (εκτός μάχης), ώστε να βγάλουν το boss οι άλλοι δύο κι έτσι να γλιτώσετε τον θάνατο και την επαναφορά σε αρχικό σημείο. Στο walkthrough μας έχουμε διάφορα τέτοια exploits. Το αποτέλεσμα είναι χρήστες χαμηλότερου level να αποκομίζουν άφθονο xp και να τερματίζουν το παιχνίδι πιο εύκολα.

Economy
Το user interface του Destiny είναι αρκετά απλό. Στην οθόνη σας διακρίνονται στα αριστερά τα όπλα σας και στα δεξιά το armor, ενώ υπάρχουν κι ορισμένα συνοδευτικά αντικείμενα όπως Bounties (αποστολές με την μορφή achievements που ζητούν συγκεκριμένο στόχο), λοιπά αντικείμενα που συλλέξατε κτλ. Κάθε όπλο ή armor κοστίζει ένα ποσό από Glimmers (το νόμισμα του παιχνιδιού) που κερδίζετε απ' τις αποστολές σας αλλά και την πώληση αντικειμένων.

Το loot είναι ελάχιστο και απ' τους εχθρούς συλλέγετε μόνο πυρομαχικά! Στην πορεία βρίσκετε επιπλέον materials τα οποία χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με τα Glimmers για να αγοράσετε Legendary items από τους vendors. Γενικά δεν υπάρχει ξεχωριστό crafting αλλά οι αγορές γίνονται με αυτό τον τρόπο. Διάσπαρτα σε κάθε αποστολή βρίσκονται boxes που περιέχουν loot, όπως glimmer, έτοιμο armor/όπλα ή materials, οπότε είναι στο χέρι σας το αν θα βρείτε αυτά τα κουτιά ή όχι. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση θα υπήρχε μεγαλύτερο αίσθημα επιβράβευσης αν το loot έπεφτε από τα mobs...κι ας τσακωνόμασταν με dice για το ποιος θα το πάρει.

Όλα τα καλά modes χωράνε
Καταρχήν σχετικά με την διάρκεια του Destiny, το βασικό story θα σα πάρει περίπου 14-16 ώρες, διάστημα στο οποίο απαιτείται να έχετε περάσει είτε από τις ίδιες αποστολές, είτε μια βόλτα από τα επιπρόσθετα modes. Στην κατηγορία Crucible Θα συναντήσετε τέσσερα PvP modes, τα Control (Territorry control με τρία σημεία 6v6), Clash (Team Deathmatch 6v6), Rumble (Free-for-all) και Skirmish (Team Deathmatch 3v3 με revives). Υπάρχουν επίσης τέσσερις Vanguard αποστολές που σας δίνουν Vanguard Gear για να φορέσετε, απλά αφορούν τα levels 18-24.

Το balancing στο PvP είναι ανεπιτυχές στο Free-for-All, πολύ απλά γιατί όποιος παίκτης έχει το μεγαλύτερο level διατηρεί τις περισσότερες πιθανότητες νίκης, βάση όπλων και εξοπλισμού. Θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει έστω μια επιλογή για να παίξετε με max gear ή με συγκεκριμένου τύπου εξοπλισμό, χωρίς να χρησιμοποιείτε ό,τι κερδίσατε. Επίσης, δεν συναντάμε ladders ή clans, τουλάχιστον όμως απολαύσαμε μια εμπειρία με σταθερές ταχύτητες στους servers, είτε επρόκειτο για 6 παίκτες, είτε για 12.

http://www.youtube.com/watch?v=Y2Rpg4Skhh0

Πέρα από την διάρκεια που προαναφέραμε, αν ασχοληθείτε σοβαρά τότε να ξέρετε ότι το level cap (20) μπορεί να ανέβει κι άλλο με items που θα αποκτήσετε αργότερα, ενώ η συνολική εμπειρία θα σας κρατήσει maximum περίπου 30-40 ώρες, αν συνδυάσουμε όλα τα modes μαζί, το ξεκλείδωμα legendary εξοπλισμού και την εκπλήρωση όλων των αποστολών.

Πατώντας σε άγνωστη γη
Ο σχεδιασμός των πλανητών στο Destiny είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Τα ατελείωτα τοπία της Σελήνης, της Αφροδίτης και του Άρη θα σας μαγέψουν, ειδικά μπροστά στην ρημαγμένη post-apocalyptic Γη. Για τα δεδομένα ενός online game συναντήσαμε επίσης σημαντικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες στα πρόσωπα και τα αεροσκάφη. Τα οπτικά εφέ θα πλημμυρίσουν με αναρίθμητες λάμψεις την οθόνη σας, ακολουθούμενες με μια ποικιλία από κρότους ανάλογα με την περίσταση.

Τεχνικά το δημιούργημα της Bungie στέκεται σε υψηλά στάνταρ. Η μουσική έχει διακυμάνσεις από μπιτάκια ανάλογα με την περίσταση. Τα cutscenes είναι ευπαρουσίαστα, αλλά το voice acting σε όλους τους χαρακτήρες ξενίζει, ακόμα και στη φωνή του Ghost. Κι ας την υποδύεται ο Peter Dinklage. Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε πολύ πιο χρήσιμους ρόλους απ' τον συγκεκριμένο που ήθελε κάτι πολύ πιο sci-fi και ευφάνταστο. Ναι, ξέρω, θα μου πείτε κάποιοι "Το A.I. 700 χρόνια μετά θα έχει φωνή παρόμοια με τους ανθρώπους", όμως επειδή το 90% της σεναριακής αφήγησης γίνεται μέσω των Ghosts, η μη κατανόηση πολλών πραγμάτων κάνει μοιραία την εμπειρία αδιάφορη και μόνο στόχο τον τερματισμό και το level up για την συμμετοχή στα PvP modes.

Οι πλανήτες σας καλούν
Το Destiny μπορεί άνετα να θεωρηθεί ως μία δυνατή online εμπειρία δράσης, που παντρεύει περισσότερο το κοινό των FPS fans (και ειδικά του Halo) και λιγότερο αλλά σε σημαντικό βαθμό εκείνο όσων αποζητούν ένα sci-fi RPG. Θα χαζέψετε εξερευνώντας τους πλανήτες του, έστω κι αν μιλάμε για ένα instanced game όπου ο όρος "MMO" δεν χωράει, αλλά η βάση του gameplay είναι περισσότερο μια campaign εμπειρία, είτε με Single-Player, είτε με Co-Op. Οι όποιες αδυναμίες του δύσκολα θα σταθούν εμπόδιο, ενώ οι developers υποσχέθηκαν να προσθέτουν διαρκώς νέο περιεχόμενο. Για τα τιμημένα 60-70 ευρώ που θα δώσετε, η Bungie σας επιτρέπει να κάνετε δωρεάν upgrade σε next-gen έκδοση μέχρι τον Ιανουάριο. Για μένα, βάση του περιεχομένου που μας έδωσε, μακάρι και τα επόμενα DLC να ήταν δωρεάν για να έκαναν την επένδυσή σας να αξίζει τα λεφτά της.

Θετικά:
- Ρεαλιστική απεικόνιση πλανητών
- Ατμοσφαιρική μουσική υπόκρουση
- Μεγάλη ποικιλία όπλων
- Άπταιστα οπτικά εφέ
- Στιβαρό gunplay
- Non-stop δράση
- Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο από modes

Αρνητικά:
- Αδιάφορo σενάριο και ερμηνείες
- Μέτριο A.I.
- Οι διαφορές στα classes έπρεπε να είναι μεγαλύτερες
- Ελάχιστα maps και είδη εχθρών

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.3

Η Bungie επιστρέφει, δείχνοντάς μας ότι μετά το Halo μπορεί με επιτυχία να δημιουργήσει κι άλλες νέες σειρές!

Μάνος Γρυπάρης

Keywords
xbox live, halo, rpg, online, bungie, εταιρεία, fps, myth, tactics, microsoft, odst, νέα, activision, youtube, fan, effect, psn, xbox, live, ps4, aaa, εξωγηινοι, video, light, https, ghost, scan, ghosts, forums, fallen, master, creation, guardian, class, titan, hunter, tree, στυλ, ogre, knight, movie, map, gear, bonus, auto, pulse, laser, guns, νους, sniper, head, hit, δραση, heavy, reload, bug, υφίσταται, ζουμ, boss, fight, user, armor, συγκεκριμένο, dice, pvp, team, max, http, game, voice, συμμετοχή, mmo, upgrade, dlc, maps, έκλειψη σελήνης, www.youtube.com, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2016, πλανητες, reload, αφροδιτη, δωρεαν, ηχος, θεμα, μουσικη, ονοματα, σεληνη, σφαιρα, υψος, aaa, boss, dlc, fps, game, ghost, ghosts, guardian, hunter, maps, map, microsoft, psn, ps4, pvp, rpg, time, xbox live, youtube, αγορα, αξιζει, αξιζε, απλα, ασπιδα, απταιστα, βρειτε, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γνωριμια, γροθια, διαστημα, δυναμη, δυστυχως, δικη, εγινε, εδαφος, εφε, ευκολα, ευρω, υπαρχει, εκτιμηση, ελλειψη, εμπνευση, ενεργεια, ενιοτε, επρεπε, επτα, επιτυχια, εταιρεία, ετοιμο, εχθροι, ζουμ, ιδια, ειδος, υπηρχαν, υπομονη, υποθεση, υφίσταται, κυρια, κι αλλο, λεφτα, λεπτομερειες, μηχανακια, μηδεν, μικρο, μορφη, μοτο, μπορειτε, μυαλο, ξερετε, οθονη, οκτω, οξω, οπτικα, ορος, οχηματα, παρουσιαση, πιθανοτητες, σεναριο, σιγουρο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, σειρα, συμμετοχή, σικαγο, σωμα, στυλ, ταξιδια, τετραγωνο, τοπια, τρια, φορμουλα, φωνη, φορα, χερι, ωρες, activision, αγορες, αιωνες, auto, armor, ασπρο, bonus, bug, bungie, class, δαφνες, free, dice, ευχερεια, effect, ειδη, fallen, fan, fight, guns, creation, gear, halo, head, hit, user, keyboard, knight, κρυφα, laser, max, μπροστα, master, myth, νους, odst, ogre, πακετο, παιχνιδι, player, πληροφοριες, πληγες, pulse, πωληση, movie, sniper, scan, σκοτωνει, single, titan, online, tree, upgrade, θετικα, χερια, voice, forums
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GameWorld