Minecraft: Η Microsoft θέλει να αγοράσει την Mojang

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει αυτή την εβδομάδα. [UPDATE]

Η Mojang, η εταιρεία ανάπτυξης του εξαιρετικά επιτυχημένου Minecraft, είναι πολύ πιθανό να εξαγοραστεί από την Microsoft.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Wall Street Journal, οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις και το deal δεν αποκλείεται

να ολοκληρωθεί ακόμη και αυτή την εβδομάδα. Οι πήγες του Wall Street Journal προέρχονται από ένα άτομο που γνωρίζει καλά την όλη υπόθεση, αν και για ευνόητους λόγους το άτομο αυτό επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Στην περίπτωση που η Microsoft εξαγοράσει την Mojang θα χρειαστεί να δαπανήσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια, παρόλα αυτά είναι γεγονός ότι το Minecraft αποτελεί έναν από τους πιο εμπορικά επιτυχημένους τίτλους των τελευταίων ετών, καθώς έχει πουλήσει συνολικά 54 εκατομμύρια αντίτυπα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και την προηγούμενη χρονιά είχαν ακουστεί φήμες για την εξαγορά της Mojang, τότε μάλιστα τα στελέχη της είχαν υποστηρίξει ότι είχαν δεχθεί προσφορές από όλες τις μεγάλες εταιρείες της βιομηχανίας των video games.

[UPDATE] Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg, ο δημιουργός του Minecraft, Markkus "Notch" Persson ήταν αυτός που προσέγγισε την Microsoft για την εξαγορά της Mojang. Ο εκκεντρικός developer που αρκετές φορές στο παρελθόν είχε εκφραστεί με διόλου κολακευτικά σχόλια για την αμερικανική εταιρεία φαίνεται πως άλλαξε την στάση του από την στιγμή που γνωρίστηκε προσωπικά με τον Phil Spencer, τον διευθυντή του Xbox brand.

Στην περίπτωση που πάντως ολοκληρωθεί η συμφωνία θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει με τις εκδόσεις του Minecraft για τις κονσόλες της Sony. Θυμίζουμε ότι το Minecraft διατίθεται ήδη για PS4 και PS3, ενώ πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει και στο PS Vita.

Διαβάστε το review του Minecraft από το GameWorld και ανταλλάξτε απόψεις στο σχετικό topic του forum μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα