Τι θα συμβεί αν σταματήσεις να φοράς τακούνια;

Τα τακούνια σίγουρα φτιάχνουν ένα ολοκληρωμένο outfit, ενώ βοηθούν να δείχνουν τα πόδια πιο στητά και όμορφα. Το πρόβλημα είναι ότι όταν πρέπει να τα φορέσεις για ώρες, σε βραδινή έξοδο για παράδειγμα που ενδεχομένως να είσαι και όρθια, σου προκαλούν απίστευτο πόνο στα πόδια. Ταυτιζόμαστε όλες.

Τι μπορεί να συμβεί όμως, αν σταματήσεις να τα φοράς; Εμείς θα σου πούμε!

1. Όχι πια πόνος στην πλάτη!

Το πίσω μέρος του κορμιού σου δεν είναι τυχαίο που φαίνεται τέλειο όταν φοράς ψηλοτάκουνα, και κάπως έτσι δεν είναι τυχαίο που η πλάτη σου κάθε φορά σε πεθαίνει. Το ύψος που

δίνουν μετατοπίζουν την λεκανη προς τα πίσω, με αποτέλεσμα η πίεση στην οσφυική περιοχή της σπονδυλικής στήλης, ευθύνεται για τους πόνους.

2. Τα δάχτυλα των ποδιών θα φαίνονται καλύτερα!

Οι μυτερές γόβες συχνά προκαλούν προβλήματα στα πόδια, και ειδικά όταν εμφανίζονται οι κάλοι. Ξέρεις, αυτοί οι άπειρα ενοχλητικοί κάλοι. Άρχισε να φοράς και λίγο flat παπούτσι και θα δεις ότι θα περιοριστούν τα βάσανα στα δάχτυλα.

3. Η ισορροπία σου θα βελτιωθεί!

Αυτό έχει αποδειχθεί από έρευνα του περασμένου χρόνου, όπου διαπιστώθηκε ότι αν φοράς συνέχεια ψηλά παπούτσια, τότε πιθανόν να εμφανίσεις ανισορροπία στους μύες που στηρίζουν τους αστραγάλους. Αντίθετα, τα ίσια παπούτσια βοηθούν στην σταθερότητα και στην καλύτερη ισορροπία.

4. Τα πόδια θα πονάνε για λίγο καιρό!

Προσωρινά θα αντιμετωπίζεις κάποιους πόνους στα πόδια, αφού οι τένοντες από τα τακούνια επιμηκύνονται. Επομένως, μέχρι να επανέλθουν στο φυσιολογικό τους μήκος, θα έχεις κάποιες ενοχλήσεις στις φτέρνες.


Η λύση στο πρόβλημα είναι μία. Να μην αποχωριστείς τα αγαπημένα σου ψηλοτάκουνα, αλλά να περιορίσεις κάπως την χρήση τους. Μη ξεχνάς ότι ένα εφεδρικό flat ζευγάρι, θα σε σώζει κάθε φορά όταν θα αισθάνεσαι δυσφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα