Broken Sword 5: The Serpent’s Curse

Είναι κρίμα κι άδικο (που λένε) να έχει περάσει στη δεύτερη κατηγορία ένα τόσο δυνατό είδος παιχνιδιών, όπως τα adventures. Ευτυχώς κάτι με τη retromania, κάτι με την άνοδο των indie developers, κάτι με τους μειωμένους προϋπολογισμούς, τα adventures αρχίζουν πάλι να έρχονται στο προσκήνιο. Υποδεχτείτε το Broken Sword 5: The Serpent’s Curse, ένα από τα καλύτερα δείγματα, που ανταγωνίζεται ισότιμα ακόμα και τίτλους της χρυσής εποχής!

Υπόθεση

Όπως στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, αναλαμβάνετε ξανά τους διαδοχικούς ρόλους του Αμερικάνου George Stobbart (περισσότερο)

και της Γαλλίδας Nicole Collard (λιγότερο). Πρόκειται για δύο συνηθισμένους ανθρώπους (ασφαλιστής ο George και φωτορεπόρτερ η Nico), που όμως λόγω της ερευνητικής φύσης των επαγγελμάτων τους, καταλήγουν να μπλέκουν σε σκοτεινές υποθέσεις φόνων και μυστικών. Αυτή τη φορά τυχαίνει να βρίσκονται σε μία γκαλερί την ώρα που δολοφονείται ο ιδιοκτήτης, και ο δράσης διαφεύγει με ένα μόνο πίνακα, τον πιο φτηνό μεν αλλά και τον πιο μυστηριώδη της έκθεσης. Ακολουθώντας τα ίχνη της υπόθεσης, ο καθένας λόγω της δικής του δουλειάς, αλλά ουσιαστικά μαζί, θα αποκαλύψουν μία επικίνδυνη συνωμοσία με κοσμογονικές συνέπειες!

Gameplay

Ανάστασις! Επιτέλους ένα adventure με την αρχική σημασία του όρου, μακριά από την κακή συνήθεια των εταιρειών να δίνουν τον τίτλο σε οποιοδήποτε action game διαθέτει μια στοιχειώδη υπόθεση. Το Broken Sword 5 διαθέτει το κλασικό point & click interface (ή τέλος πάντων hover, point & click) που χαρακτηρίζει το gameplay των κατ’εξοχήν adventures. Περνώντας τον δείκτη του ποντικιού πάνω από αντικείμενα, μπορείτε να τα κοιτάζετε (look) ώστε να τα αναγνωρίζετε και να μαθαίνετε χρήσιμες πληροφορίες. Όταν εμφανίζεται ο μεγεθυντικός φακός, πατώντας τον γίνεται zoom σε συγκεκριμένο σημείο της περιοχής, ώστε να την εξετάσετε πιο προσεκτικά και να λύσετε το γρίφο που ίσως κρύβει. Πιο συνηθισμένες είναι οι πράξεις use και pick up, με τις οποίες μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιείτε κάποιο αντικείμενο ή να το μαζεύετε και να το αποθηκεύετε στο inventory σας. Στην περίπτωση των ανθρώπων, εμφανίζεται το εικονίδιο talk, ώστε να ξεκινάτε διαλόγους μαζί τους. Ανοίγοντας το inventory μπορείτε να συνδυάζετε αντικείμενα μεταξύ τους (όταν αυτό είναι εφικτό), να τα χρησιμοποιείτε μαζί με άλλα αντικείμενα στην εκάστοτε περιοχή, ή να τα δείχνετε / δίνετε σε άλλους χαρακτήρες. Φυσικά χρειάζεται μεγάλη φαντασία, και μια δόση τρέλας, για να καταφέρετε να κάνετε πρόοδο στο παιχνίδι.

Γραφικά και ήχος

Αν και οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι ως 3D, απεικονίζονται σε 2D μορφή, «στολισμένοι» με ένα καλαίσθητο cel shading που τους δίνει έναν αέρα τύπου graphic novel. Αυτό είναι εμφανές κυρίως στις (δυστυχώς ελάχιστες) κοντινές σκηνές, όπου τα πρόσωπα, τα χέρια και τα σώματα τους, γεμίζουν επιβλητικά την οθόνη. Πραγματικά εντυπωσιακό είναι το animation, που χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό ομαλότητας, ακόμα και στις παραμικρές κινήσεις, θυμίζοντας τη δουλειά κορυφαίων japanimators! Πανέμορφα είναι σχεδιασμένες και οι περιοχές, από το μαγευτικό Παρίσι και το βιομηχανικό Λονδίνο, μέχρι τους πύργους στις πεδιάδες και τα μοναστήρια στα βουνά της Καταλονίας. Οι φωνές των ηθοποιών δεν ξεχωρίζουν (άλλωστε το cast δεν έχει κανένα γνωστό όνομα), όμως οι ατάκες τόσο των μονολόγων όσο και των διαλόγων, είναι όλα τα λεφτά! Το σενάριο είναι γραμμένο με πραγματικά εκπληκτικό χιούμορ, και συχνά θα πιάνετε τον εαυτό σας να σκάει στα γέλια.

Επεισοδιακό

Το παιχνίδι είχε προγραμματιστεί εξ αρχής για να κυκλοφορήσει σε δύο επεισόδια, καθ’ότι χρηματοδοτήθηκε μέσω του Kickstarter. Το πρώτο κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο, και το δεύτερο μέσα στον Απρίλιο. Τώρα πια βέβαια διατίθεται ως ένας ολοκληρωμένος και ενιαίος τίτλος, για Windows, OSX, Linux, Vita, iOS και Android. Σε περίπτωση που προτιμήσετε τα κλασικά οπτικά μέσα αντί για download, υπάρχει διαθέσιμη και η συλλεκτική έκδοση. Αυτή περιλαμβάνει το The Serpent’s Curse, τόσο σε δισκάκι όσο και έναν κωδικό για download από το Steam, όπως επίσης τα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Εκτός αυτών όμως, η συλλεκτική έκδοση προσφέρει τρία graphic novels, ένα βιβλίο με artwork, μία αφίσα, το soundtrack, το manual και ένα making of. Δυστυχώς αυτή η έκδοση δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα, αλλά μπορείτε να τη βρείτε στο βρετανικό Amazon για 50€ (μαζί με τα μεταφορικά).

The post Broken Sword 5: The Serpent’s Curse appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα