Super Time Force Ultra

Μία ωραία φράση που θα μπορούσε να περιγράψει τον τίτλο είναι η εξής: «ότι συνέβη, θα συμβεί και ότι θα συμβεί, έχει ήδη συνέβη». Το χωροχρονικό συνεχές, μας προειδοποιεί η επιστήμη, είναι εύθραυστο και αν τυχόν πάμε πίσω στο παρελθόν και… πειραματιστούμε, η ίδια μας η ύπαρξη κινδυνεύει να εξαφανιστεί! Ο Commander Repeatski, όμως, αγνοεί τέτοιες ανοησίες και ηγείται της Super Time Force, μίας ομάδας uber-elite στρατιωτών οι οποίοι ταξίδεψαν στο μελλοντικό παρελθόν και θα έσωσαν τον κόσμο!

Ε, ποιός, τι;

Η ιστορία του STFU (δεν σας βρίζω, έτσι είναι τα αρχικά του!) έχει να κάνει με συχνά ταξίδια στο παρελθόν και στο μέλλον ώστε να κάνουμε τον τωρινό κόσμο πιο awesome. Φυσικά, μην περιμένετε μία σοβαρή ιστορία που αντιμετωπίζει το αντικείμενο με περίσσια σοβαρότητα, αλλά μία ηλίθια πλοκή, γεμάτη με internet-meme humor, στα πρότυπα ενός post στο 9gag.com. Ναι μεν δεν πρόκειται να αποσπάσει από εσάς τίποτα περισσότερο από ένα σύντομο μειδίαμα, αλλά δεν κουράζει καθώς οι όποιες εξυπνάδες που πετά το παιχνίδι είναι σύντομες. Το ζουμί της υπόθεσης βρίσκεται στην κακομεταχείριση του χρόνου ώστε να βγάλουμε εις πέρας την εκάστοτε αποστολή που μας ανατίθεται.

Το STFU είναι ένα απλό 2d sidescroller game. Επιλέγετε το κομάντο της επιλογής σας και επιχειρείτε να φτάσετε στο τέλος του επιπέδου. Πολύ γρήγορα θα συνειδητοποιήσετε πως το καθήκον σας είναι εξαιρετικά δύσκολο, για να μην πω, αδύνατο! Όχι μόνο ο χαρακτήρας σας πεθαίνει με ένα και μόνο hit (αφήστε που το παιχνίδι πετά τόσα πολλά projectiles κατά πάνω σας που οριακά γίνεται ένα bullet hell shooter!), αλλά δεν σας φτάνει ούτε ο χρόνος! Εδώ εισάγεται το μοναδικά πρωτότυπο feature του STFU που το κάνει να ξεχωρίζει περήφανα από τον σορό. Με την χρήση Timeouts, ο παίκτης δύναται να κάνει rewind το gameplay και να επιστρέψει σε μία χρονική στιγμή στο παρελθόν όπου νιώθει ασφαλής. Έτσι, μπορεί να αλλάξει playable χαρακτήρα και να ξεκινήσει την σφαγή από την αρχή πάλι. Το καλό με την υπόθεση αυτή είναι πως οι ενέργειες του προηγούμενου χαρακτήρα έχουν καταγραφεί από το παιχνίδι και θα επαναληφθούν πιστά! Έτσι, ο χρήστης θα πάει λίγα δεύτερα πίσω στο παρελθόν όπου οι ρομποτικοί εχθροί του δεν είχαν καταστραφεί, αλλά στην διάθεσή του πλέον έχει το firepower που αμολούσε ο προηγούμενος στρατιώτης! Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, το παιχνίδι απαιτεί από εσάς να δημιουργήσετε απανωτά χρονικά παράδοξα, χρησιμοποιώντας τις ενέργειες των παρελθοντικών και μελλοντικών σας πράξεων για να σφαγιάσετε οτιδήποτε κινείται επί της οθόνης με την δημιουργία αντιγράφων σας!

Υποθέστε πως ένας φαντάρος σας πέθανε και πρέπει να επιστρέψετε σε μία χρονική στιγμή πριν τον θάνατό του, να επιλέξετε έναν διαφορετικό χαρακτήρα (αν επιθυμείτε) και να σκοτώσετε τον εχθρό που σας σκότωσε στο μέλλον (πολύ μπέρδεμα)! Αν καταφέρετε και σφάξετε τον εχθρό πριν προλάβει καν να πατήσει την σκανδάλη, τότε ο προηγούμενος χαρακτήρας παγώνει την στιγμή που πέθανε και μετατρέπεται σε ένα power-up, αυξάνοντας τα hitpoints του στρατιώτη που χειρίζεστε τώρα και χαρίζοντάς του την ειδική του δύναμη! Το παιχνίδι περιλαμβάνει μία πληθώρα ηρώων (δεν είναι όλοι τους όμως το ίδιο χρήσιμοι/ικανοί), τους περισσότερους εκ των οποίων θα πρέπει να βρείτε εξερευνώντας τα levels. Θυμηθείτε: εμπόδιο στην ολοκλήρωση του επιπέδου βρίσκεται και ο χρόνος, οπότε θα πρέπει να διαχειριστείτε τον τελευταίο με έναν πραγματικά καινοτόμο τρόπο, καθώς το Super Time Force Ultra μετατρέπεται σε ένα ιδιαίτερο κράμα 2d sidescrolling shooter και puzzle game! Ακόμα και αν δεν σας ενδιαφέρουν τα τέλεια playthroughs ή το replayability, το κεντρικό campaign του STFU θα σας απασχολήσει για 5 ώρες περίπου. Δοκιμάστε το!

The post Super Time Force Ultra appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα