Nέο engine απ' το δημιουργό του Witcher

Πολλές προοπτικές δείχνει να έχει το νέο engine

Η δημιουργός εταιρεία CD Projekt Red του Witcher παρουσίασε σήμερα το νεότερο engine του παιχνιδιού, το REDengine 3. Η τρίτη επανάληψη της "οικότροφης" τεχνολογίας της εταιρείας, το engine αυτό έχει κατασκευαστεί

για να αναπτύξει περιβάλλοντα ανοικτού τύπου σε παιχνίδια ρόλου με μη-γραμμικές ιστορίες. "Αν κοιτάξουμε τα RPGs σήμερα θα βρούμε δύο προσεγγίσεις, η μία δίνει έμφαση στην ιστορία, αλλά περιορίζει το περιβάλλον του παιχνιδιού, και η άλλη χτίζει ένα τεράστιο, ανοιχτό περιβάλλον αλλά εμποδίζει και απλοποιεί την ιστορία", δήλωσε ο επικεφαλής του στούντιο Adam Badowski. Είπε επίσης ότι η τεχνολογία REDengine 3 συνδυάζει τα θετικά στοιχεία και των δύο προσεγγίσεων, ένα προτέρημα για τη βιομηχανία, σύμφωνα με τον κύριο του έργου. Η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει στους παίκτες να περιφέρονται έναν τεράστιο κόσμο χωρίς χρόνους φόρτωσης, κάτι το οποίο θα φέρει το χώρο του gaming "σε ένα νέο επίπεδο", είπε.

Η CD Projekt Red είπε πως το επερχόμενο παιχνίδι της Cyberpunk 2077 λειτουργεί με την αναφερθείσα τεχνολογία, καθώς και ένα δεύτερο παιχνίδι αγνώστου ταυτότητας. Ο τύπος έχει από καιρό υποθέσει ότι αυτό το παιχνίδι είναι στην πραγματικότητα το πολύ-διαφημισμένο The Witcher 3, αν και η CD Projekt Red δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα τίποτα. "Το engine αυτό είναι μία λύση σύγχρονη της τεχνολογίας που ακολουθεί και αρχίζει να λεπταίνει τη γραμμή μεταξύ pre-rendered CGI ταινιών και γραφικών που γίνονται rendered (τελειοποιούνται) σε πραγματικό χρόνο, φέρνοντάς μας πιο κοντά στον πιο αληθοφανή κόσμο που δημιουργήθηκε ποτέ στα video games," δήλωσε η εταιρεία.

Το REDengine 3 θα διαθέτει επίσης νέα συστήματα κίνησης προσώπου και σώματος, και θα είναι σε θέση να εμφανίζει "υψηλή ποιότητα στις αλληλεπιδράσεις του χαρακτήρα, όπως στις καινούριες ταινίες". Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί "high-dynamic εύρος για rendering με ακρίβεια 64-bit " και περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από extra εφέ. Αυτές περιλαμβάνουν διαβάθμιση χρώματος και υπερφωτεινές δέσμες από πολλά φώτα, καθώς και ένα "υψηλής απόδοσης" σύστημα σχεδιασμού εδάφους που επιτρέπει πολλαπλά στρώματα να αναμειχθούν κατά τη δημιουργία του.

Τέλος, η CD Projekt Red αποκάλυψε μια εικόνα με REDengine 3 (πιο πάνω), που δείχνει ένα σκηνικό μες στη νύχτα δίπλα στη θάλασσα με τα βουνά, τα δέντρα, και τα σύννεφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα