Παιχνίδι του μήνα: Ιανουάριος 2013

Devil May Cry...κατά συντριπτική πλειοψηφία!

Ο πρώτος μήνας του 2013 μας αποχαιρέτησε εδώ και λίγες ημέρες, αποτελώντας απλά το ζέσταμα για την δυνατή συνέχεια που περιμένουμε μέσα στη χρονιά με πολλούς τίτλους «πρώτης γραμμής». Το...ποδαρικό για φέτος ανέλαβε να κάνει ένας γνωστός και αγαπημένος ήρωας, ο οποίος αν και αρκετά αλλαγμένος κατάφερε να κερδίσει (ξανά) τις εντυπώσεις.

Φυσικά μιλάμε για τον Dante και το νέο DmC: Devil May Cry,

το οποίο όπως ήταν αναμενόμενο «έπαιξε μπάλα» μόνο του στη ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld. Από εκεί και πέρα υπήρξαν games που μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, όπως το Anarchy Reigns ή η μεταφορά του Ninja Gaiden 3 στο Wii U.

Παιχνίδι του μήνα
DmC: Devil May Cry
Ninja Theory, Capcom
Format: PS3, Xbox 360 (15/1/2013), PC (25/1/2013)

Η ανανεωμένη εκδοχή του Dante αλλά και όλου του concept του παιχνιδιού της Capcom πέρασε από χίλια κύματα, αφού όπως πάντα όταν κάτι παρεκκλίνει από τα γνωστά και συνηθισμένα αντιμετωπίζεται με δυσπιστία και αντιδράσεις. Ωστόσο, ο πιο μοντέρνος και περισσότερο «δυτικός» προσανατολισμός που ακολούθησε η Ninja Theory αυτή τη φορά, οδήγησαν τελικά σε ένα «φρέσκο» και άκρως απολαυστικό reboot της σειράς.

{youtube}MRXVzKKGPO4|400|300{/youtube}

Το νέο DmC δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από τους προκατόχους του, αφού προσφέρει εξίσου καταιγιστική δράση σε συνδυασμό με το γνωστό εθιστικό hack and slash gameplay. Η δουλεία που έχει γίνει στον τεχνικό τομέα εντυπωσιάζει, ενώ παράλληλα έχουμε και ένα από τα καλύτερα soundtracks που έχουμε συναντήσει σε video game τα τελευταία χρόνια. Τι κι αν άλλαξε ο Dante και …έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, οι βρετανοί developers δικαιώνονται και οι φίλοι της σειράς απολαμβάνουν ακόμα ένα συναρπαστικό game.

Χειρότερο Παιχνίδι
Final Fantasy All the Bravest
BitGroove, Square Enix
Format: iOS (17/1/2013)

Σε αντίθεση με την Ninja Theory, η Square Enix εδώ παραδίδει μαθήματα εκμετάλλευσης ενός γνωστού ονόματος για να πουλήσει «αέρα κοπανιστό». Το Final Fantasy All the Bravest σχεδόν δεν ανήκει καν στην κατηγορία των video games. Το σενάριο είναι ανύπαρκτο και απλά δίνετε «άκυρες» μάχες με το party σας ενάντια σε διάφορους εχθρούς και bosses της σειράς. Το gameplay είναι εξίσου ανύπαρκτο, αφού το μόνο που κάνετε είναι να πατάτε στην οθόνη με το δάχτυλό σας τους χαρακτήρες σας για να κάνουν επίθεση -χωρίς να μπορείτε καν να επιλέξετε ποιον από τους αντιπάλους θα στοχεύσουν. Κοινώς μπορείτε απλά να πατάτε τυχαία πάνω στην touchscreen και ότι γίνει.

{youtube}Eaj8IT63pok|400|300{/youtube}

Αυτό που κάνει την κατάσταση ακόμα πιο εξοργιστική είναι πως οι developers θέλουν να απομυζήσουν τα πορτοφόλια μας, προσφέροντας ένα σωρό extra υλικό (συμπεριλαμβανομένων πολλών αγαπημένων χαρακτήρων) έναντι πραγματικών χρημάτων, εκμεταλλευόμενοι την νοσταλγία των φίλων της σειράς. Το Final Fantasy All the Bravest είναι ένα πολύ κακό game που συνοδεύεται από μια κάκιστη νοοτροπία αισχροκέρδειας. Απλά προσπεράστε.

Επόμενο Best Of
Στο επόμενο άρθρο της στήλης Best of θα αναδείξουμε τους 10 πιο ζόρικους, πιο μάγκες και γενικώς πιο badass χαρακτήρες των video games. Όσοι δεν έχετε προλάβει ακόμα να ψηφίσετε, κάντε το τώρα στο σχετικό topic του forum.

Keywords
Τυχαία Θέματα