Δεν υπάρχουν σκέψεις για μείωση τιμής στο Wii U

Ο πρόεδρος της Nintendo ήταν ξεκάθαρος

Η Nintendo επιβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να προβεί σε μείωση τιμής της νέας της οικιακής κονσόλας παρά το γεγονός πως το ξεκίνημά της σε πωλήσεις δεν ήταν το αναμενόμενο. Ο πρόεδρος της Nintendo, Satoru Iwata, δεσμεύτηκε ενώπιον των επενδυτών κατά την διάρκεια της τριμινιαίας σύσκεψης τους, να μην μειώσει

την τιμή του Wii U. Αυτή την απόφαση την αιτιολογεί υποστιρίζοντας πως το Wii U πωλείται ήδη σε τιμή μικρότερη του κόστους παραγωγής και μία μείωση τιμής τώρα θα ήταν ριψοκίνδυνη κίνηση.

''Με το Wii U, έχουμε πάρει μία μάλλον αποφασιστική στάση στην τιμολόγησή του κάτω του κόστους παραγωγής, έτσι δεν σχεδιάζουμε κάποια μείωση τιμής. Θα ήθελα να καταστήσω απολύτως σαφές αυτό το ζήτημα.'' είπε χαρακτηριστικά. ''Έχουμε πάρει το μάθημά μας από το 3DS. Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι πλέον σαφές πως δεν έχουμε γνωστοποιείσει πλήρως τις δυνατότητες του Wii U, θα προσπαθήσουμε να το πράξουμε πριν την ενίσχυση της γκάμας του software της κονσόλας και παράλληλα να εμπλουτίσουμε αυτή την γκάμα με παιχνίδια που μπορούν να κάνουν τους καταναλωτές να κατανοήσουν το προφίλ του Wii U.

O Iwata αναγνώρισε πως οι πωλήσεις της κονσόλας έχουν χάσει την ώθησή τους μετά το καλό ξεκίνημα που έκανε στο λανσάρισμά της. Συνολικά, μέσα στο 2012 πωλήθηκαν 3.06 εκατομμύρια κονσόλες Wii U.

Η τιμή της κονσόλας αυτή την στιγμή κυμαίνεται περίπου στα 300 ευρώ η βασική έκδοση και στα 350 το premium pack.

Keywords
Τυχαία Θέματα