Θερμά λόγια Γιούνκερ για την Ελλάδα και τον Σαμαρά!

Δηλώσεις στήριξης στην Ελλάδα και τον Αντώνη Σαμαρά από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος στο πλαίσιο της περιοδείας του ως υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, βρέθηκε στη χώρα μας.

Τον κ. Γιούνγκερ υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το μεσημέρι στο Μουσείο της Ακρόπολης, και τον ξενάγησε στους χώρους του, ενώ

τον ενημέρωσε και για την πορεία των έργων στην Ακρόπολη.

Στη συνέχεια, οι δυο τους γευμάτισαν στο εστιατόριο του Μουσείου.

Ο κ. Γιούνκερ δεν έκανε δηλώσεις, αλλά έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter πως «η Ελλάδα στέκεται ξανά στα πόδια της».

Ακόμη πόσταρε φωτογραφία μαζί με τον Πρωθυπουργό και σημείωσε: “Στάθηκα και ακόμα στέκομαι στο πλευρό της Ελλάδας. Η Ευρώπη στάθηκε και ακόμα στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας.

Με τιμά η υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου από τη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας”.

Ακόμη, στο επίσημο site του κ. Γιούνκερ ανέβηκε κείμενο με αφορμή την επίσκεψή του στην Ελλάδα, στο οποίο αρχικά σημειώνει πως «όσοι πόνταραν εναντίον της Ελλάδας έχασαν. Η Ελλάδα βγήκε κερδισμένη».

Παράλληλα, μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, για τον οποίο τόνισε πως «όπως ο Οδυσσέας κατάφερε να κλείσει τα αυτιά του στις Σειρήνες και να ακολουθήσει το δρόμο της ευθύνης. Ήταν ένας δύσκολος δρόμος, αλλά η Ελλάδα επιστρέφει και γίνεται ξανά ανταγωνιστική».

Πρόσθεσε τέλος πως η Ελλάδα δεν είναι μόνη της και εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στη χώρα μας.

I am honoured my candidacy for Commission President is backed by @neademokratia + @PrimeministerGR #withJuncker pic.twitter.com/BGdbpOiVvL

— Jean-Claude Juncker (@JunckerEU) May 19, 2014

Keywords
Τυχαία Θέματα