Αλ Σάλεχ: Όσοι πιστεύουν πως η Δημοκρατική Παράταξη πέθανε, θα διαψευστούν

Την ανάλυση των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών έκανε η υποψήφια ευρωβουλευτής με την Ελιά, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.

Συγκεκριμένα, τονίζει:

Την Κυριακή 18 Μαΐου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι τοπικές κοινωνίες είπαν ΟΧΙ στα πολωτικά, διχαστικά και μικροκομματικά ή κομματικά διλήμματα

και ψήφισαν αυτοδιοικητικά. Οι, κατά τον Σύριζα, «βλαχοδήμαρχοι» επιβραβεύθηκαν από τις τοπικές κοινωνίες και πήραν εκ νέου εντολή. Την ερχόμενη Κυριακή, οι τοπικές κοινωνίες θα κάνουν τις οριστικές επιλογές τους, σε δήμους και περιφέρειες, διαλέγοντας τους ικανούς και προοδευτικούς ανθρώπους, τους ανθρώπους που στα χρόνια αυτά της κρίσης εργάστηκαν μεθοδικά υπέρ των τοπικών κοινωνιών, προστατεύοντας τες.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε κομματικά χρίσματα γιατί σέβεται τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προσβλέπει στην πλήρη αυτονομία της αυτοδιοίκησης
(κομματική, διοικητική, οικονομική).
Η Δημοκρατική Παράταξη όμως έδειξε ότι έχει βαθιές ρίζες και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Από την άλλη, οι δημοσκοπήσεις και το φιάσκο των exit polls έδειξε αυτό που λέμε καιρό τώρα. Ότι εκτός απο το γεγονός ότι έχουν απαξιωθεί από τους πολίτες, γίνονται και με παλιά εργαλεία που δεν μπορούν να εντοπίσουν τις πραγματικές τάσεις. Είναι πλέον απόλυτη ανάγκη οι πολίτες να μην επιτρέψουν στις δημοσκοπήσεις, να επηρεάσουν τη βούλησή τους στην κάλπη της 25ης Μαΐου.

Ταυτοχρόνως, με τις δηλώσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ περί ανατροπής και απώλειας της νομιμοποίησης της κυβέρνησης – μόνο και μόνο επειδή σε τέσσερις περιφέρειες ο ΣΥΡΙΖΑ, εισέρχεται στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών, που όμως αν συγκρίνεις τα ποσοστά των υποψηφίων τους, με αυτά των βουλευτικών εκλογών στις αντίστοιχες περιοχές, είναι σαφής η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ 7 με 8 μονάδες- καταλαβαίνει κανείς πολύ καλά, πόσο δίκιο είχε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος, όταν εξήγησε στους πολίτες ότι η ψήφος της 25ης Μαΐου δεν πρέπει να είναι χαλαρή, γιατί κάποιοι θα σπεύσουν να προβούν σε σκληρή ερμηνεία, αμφισβητώντας την κυβερνητική σταθερότητα.
Η Πέμπτη Φάλαγγα που λέμε καιρό τώρα, που ακόμα μέχρι και στο τελευταίο στάδιο εξόδου από την κρίση, προσπαθεί να καταστραφεί η χώρα για να δοξαστεί σε μια καμένη γη.Ο κ.Τσίπρας παγιδευμένος από τα exit polls, μίλησε και πάλι για δημοψήφισμα της 25ης Μαΐου! Αλλά θα πέσει και πάλι ο ίδιος μέσα στην παγίδα που πήγε να στήσει κατά της χώρας και των πολιτών.

Η φράση της κα. Δούρου «Αν πάρουμε την Αττική, θα πάρουμε την Ελλάδα» δείχνει πώς αντιλαμβάνονται την Δημοκρατία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Καθόλου δεν τους ενδιαφέρει ο τόπος και οι πολίτες. Μόνο τους μέλημα είναι να αρπάξουν την εξουσία. Και αυτό, θα το βρουν μπροστά τους την ερχόμενη Κυριακή.

Όσο για τα ανεπίτρεπτα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, τώρα που τελείωσαν τα θλιβερά προσχήματα από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, μιας και οι μεν δεν θέλανε να χάσουν τον Μπαλτάκο και οι δε την δήθεν αντιμνημονιακή τους καθαρότητα, πρέπει επιτέλους να κάνουν αυτό που τους λέμε, αυτά που τους λέει το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη εδώ και δυο ολόκληρα χρόνια: Να σχηματίσουμε ένα αντιφασιστικό μέτωπο όμοιο με αυτό του Β´ΠΠ.

Την 25η Μαΐου, οι πολίτες θα κάνουν τις οριστικές επιλογές τους για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και για την Ευρώπη και την Ελλάδα, με την ψήφο στις ευρωεκλογές. Την 25η Μαΐου, θα ηττηθεί οριστικά η δημαγωγία, η ανευθυνότητα, το ψέμα. Θα ψηφίσουν για την αλλαγή στην Ε.Ε. Για να επικρατήσει η Ευρώπη της σοσιαλδημοκρατίας έναντι της δεξιάς νεοφιλελεύθερης Ευρώπης.
Θα ψηφίσουν υπέρ της υπευθυνότητας και της προοδευτικής σταθερότητας. Σταθερότητα δεν σημαίνει στασιμότητα, αλλά δυναμική κίνηση προς το καλύτερο. Προς την ασφαλή έξοδο από την κρίση, προς την αποκατάσταση αδικιών, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κανονική λειτουργία μιας χώρας-μέλους της Ευρωζώνης ουσιαστικά ισότιμης με τις άλλες.

Βιάστηκαν όλοι να πούνε πως η Δημοκρατική Παράταξη πέθανε. Θα διαψευστούν.

Η Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ και αγωνίζεται για την πατρίδα μας και την Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα