Κέρδη για τη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές, καθώς ο Standard & Poor’s 500 Index ανέκαμψε από τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του σε τέσσερις μήνες, μετά την αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ και τα υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη της Citigroup Inc.

Οι μετοχές της Citigroup αναρριχήθηκαν 5,5%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο, καθώς τα αποτελέσματά της βελτιώθηκαν από τα έσοδα της διαπραγμάτευσης ομολόγων.  Ανοδο 3,5% σημείωσαν οι μετοχές της

Texas Instruments Inc. μετά το δημοσίευμα για την Amazon.com Inc. ότι ενδέχεται να αγοράσει το σκέλος της με τα τσιπ για κινητά τηλέφωνα.  Ανοδο μεγαλύτερη του 4,9% σημείωσαν οι μετοχές της PulteGroup Inc. και της KB Home, μετά το ράλι των κατασκευαστριών κατοικιών.  Ανοδο 0,8% σημείωσαν οι μετοχές της Apple Inc. μετά από πτώση 0,9% που σημείωσαν νωρίτερα.

Ο  S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,8% φθάνοντας στις 1.440,13 μονάδες. Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average, σημείωσε άνοδο 95,38 μονάδων, ποσοστό 0,7%, κλείνοντας στις 13.424,23 μονάδες. Περίπου 5,9 δισ. μετοχές άλλαξαν χέρια στα αμερικανικά χρηματιστήρια, 2% λιγότερες από το μέσον όρο τριών μηνών διαπραγμάτευσης. Τέλος με άνοδο 20,07 μονάδων, ποσοστό 0,66%, έκλεισε ο δείκτης Nasdaq φθάνοντας στις 3.064,18 μονάδες.

Οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά καθώς το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 1,1% τον Σεπτέμβριο μετά από άνοδο 1,2% τον Αύγουστο. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη άνοδος που σημείωσαν από τον Οκτώβριο του 2010 και η μεγαλύτερη από την προηγούμενη. Αλλη έκθεση έδειξε ότι η βιομηχανική παραγωγή στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης συρρικνώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο μετά τη μείωση των εξαγωγών και της απασχόλησης.

σχετικά άρθραΣτο νοσοκομείο ο υπουργός ΔικαιοσύνηςΣε δύο Αμερικανούς το Νόμπελ Οικονομίας 2012ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕΕ&ΕΒΕΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ: Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΕΤΥΧΕ, Η ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΑκαρπη η συνάντηση βενζινοπωλών-υπουργού ΟικονομικώνΗ διεύρυνση συμφωνιών οδηγεί υψηλότερα τις ευρωπαϊκές μετοχέςΣτάση αναμονής στο Χ.Α., σταθεροποιητικά ο Γενικός ΔείκτηςΤο ξένο πρακτορείο ειδήσεων και το φάντασμα της χρεοκοπημένης ΕφημερίδαςΠοιοι είναι οι άξονες της ενοποίησης Εθνικής – EurobankΣτουρνάρας: Θα αποστείλω στη Βουλή τους 54.246 που έβγαλαν χρήματα έξωΛαγκάρντ: «Η Ελλάδα πρέπει να πάρει παράταση δύο ετών!»
Keywords
Τυχαία Θέματα